Plutselige smerter i nakke

Spørsmål

Har hatt tre-fire tilfeller siste 9 måneder (juli, august og akkurat nå) hvor jeg sitter ganske rolig på stol ved middagsbord og på kontoret hvor jeg plutselig får en stikkende, brennende smerte høyt oppe, i/litt til siden for nakke/ryggvirvel (litt under skuldernivå). Første gang trodde jeg det måtte være noe som stakk meg, og det gjorde såpass vondt at jeg sa "au". Alle gangene har det gått over omtrent umiddelbart, men med ømhet i området en stund etterpå, og litt vondt når jeg trykker på området. Har ingen kjent alvorlig sykdom som jeg kan relatere til dette, men jeg vil nevne at jeg i ca. et års tid har hatt en litt udefinerbar smerte i høyrearmen, litt øm og vondt i underarm og overarm, spesielt når jeg våkner og strekker armen oppover. Jeg har tenkt at det muligens har noe med muskel/sene etter fall i skibakke og "småskadet" skulder for tre år siden å gjøre. (Har hatt en god del fascikulasjoner i leggene i 11 måneder – nevrolog fant ikke noe – skal til en "nevrotest" i mai – bruker magnesium B- og D-vit – ser ut til å hjelpe). Tok dette med disse plutselige smertene i nakke/rygg-virvel opp med min fastlege for et halvt år siden, men hun mente at det ikke var noe å bry seg om - noe jeg vel egentlig også fremdeles tror, men blir nysgjerrig på hva på som kan være årsaken.

Mann

Kommersiell tjeneste fra Lommelegen:

Har du spørsmål om din egen helse?

Spør en spesialist i dag og få svar allerede i morgen

Svar

Hei,

Takk for ditt brev. Oftest er slike plager relatert til muskelplager og det kan være fint at fastlegen undersøker disse muskler. Hvis det er snakk om trykk på nerver så er det sjeldent på denne måten, og pleier å vare mye lenger tidsmessig. Det kan gi utstrålning og ganske sterke smerter. Ved mistake om prolaps i nakke kan man ta MR, men jeg ville anbefalt en klinisk undersøkelse først. 


Det er også mulig at en fysioterepeut undersøker dette nærmere. Det høres ikke i utgangspunktet som noe farlig men jeg ville undersøkt det på denne måten. Lykke til med videre utredning!

Vent litt. Fikk du ikke svar på det du lurte på?

Send inn ditt spørsmål nå, og få svar fra en lege på mail innen 3 dager fra kr. 259,-.

  • Få skriftlig legesvar på mail
  • 100 % anonymitet
  • 30 leger fra 10 ulike fagfelt
Kommersiell tjeneste
Skriv inn spørsmålet her:
0/2000 tegn