Har du spørsmål til legen?

Doctor photo

Har du spørsmål til legen?

Skriv anonymt til en av våre spesialister og få svar innen én eller tre dager. Send spørsmål nå!

Plutselig sterk hodepine

Spørsmål

Hei, Den 30/12-20 fikk jeg en helt voldsom hodepine, varte i ca 5 dager. Startet på venstre siden og gikk over til høyre og tilslutt hele hodet. 1/1 oppsøkte jeg legevakten fordi smertene var helt forferdelige. De sjekket blodtrykk og temperatur, denne dagen lå blodtrykket på 142/80 og temperaturen 36,2. Jeg fikk med meg en henvisning på naproksen og tok det sammen med Paracet 1000 mg samme kveld, det hjalp på smerten.

Men selv om smerten ga seg, ble det igjen en følelse av ørhet, akkurat som at det er noe som ligger igjen i hodet og venter på at hodepinen skal starte. Jeg oppsøkte fastlegen min den 5/1, hun mente dette skyldtes stress og stiv nakke (blodtrykk 120/80), fikk sykem. og henvisning til fysio.Time hos fysio 6/1, hjalp der og da og jeg følte meg litt bedre, men helgen samme uken kom hodepinen tilbake for fult.

Jeg hadde også time hos fysio på mandag, etter timen lettet det på trykket igjen. Ingen hodepine denne uken, men ørreten stod fortsatt i. Noe nytt skjedde etter 2.time med fysio, jeg merket at det begynte å komme lokale smerter i hodebunnen når jeg ikke hadde hodepine (ikke vondt, varer i maks 10 sek). De dukker opp oppå hodet, 1 cm over ting og i bakhodet, mest på h.s også noe på v.s, har forsøkt å se om kommer av bevegelse, det gjør det ikke noe bedre. Fortalte dette til fysio, han sa at dette er vanlig men hadde ingen forklaring på hva det kunne være. Et par uker senere benytte jeg å få krampe/nummenhet i venstre legg samt fingre på venstre side.

Fysio henv. til kiropraktor, hun mente at dette lå psykisk. Jeg har gått til henne nå fast 2 ganger i uken, etter hver behandling blir jeg ordentlig dårlig med hodepine. Ingen tegn til kvalme.

Ba om MR av hodet, men det syntes hun ikke var nødvendig siden det ble tatt i feb.2019 uten noen funn. Ørheten har vart siden hodepine ga seg, og de lok.smertene som kommer ser ikke ut til å gi seg.

Har du noen formening om hva dette kan være? Tror du det er lurt at jeg bestiller en time hos privat nevrolog?

Kvinne 30
Svar

Hei, 

Takk for ditt spørsmål. Hodesmerter er svært plagsomt og du hadde dessverre en slik episode som varte i noen dager. 

Smertene omfattet etter hvert hele hodet, men blodtrykket ble målt som normalt, men litt høyere enn det du pleier å ha. 


Kombinasjon av Naproksen og Paracet hjalp på smerten, men det var dessverre vedvarende følelse av ørhet og "som at det er noe som er igjen". 


Legene mistenker stress og stiv nakke som årsak og jeg tror at behandling hos en slink fysioterapuet kan hjalpe på sikt ettersom det kan kreve mange behandlinger over lenger tid. Noen risikerer å bli dårligere med hodepine til å begynne med, men så blir det bedre på sikt. 


Ved slike plager er det ikke uvanlig å kjenne lokale smerter i hodebunnen og kan skyldes stramhet i hodebunnsmuskler. Det kan være at det er stramninger i muskler flere steder i kroppen, spesielt dersom man utvikler krampe og nummenhet f. eks. i en legg, jeg vil ikke si at det er psykisk. Det er bra at du ikke er kvalm. 


MR av hodet kan vurderes dersom man mistenker at leggplagene ikke skyldes muskelårsak (jeg har dessverre ikke undersøkt deg). Min formening er at det kan være stramme muskler og da er det vanlig med hodepine, svimmelhet, prikking, kvalme osv. Det er veldig vanlig årsak. 


Hvis man er usikker etter legeundersøkelse at det kun skyldes muskelproblemer så kan det være en ide å bestille en time hos nevrolog og f. eks. vurdere behandling med Sarotex. Dette vil være avhengig av hva man finner når man undersøker deg. Jeg håper at dette var avklarende og at du snart blir fin igjen. Lykke til!