Har du spørsmål til legen?

Doctor photo

Har du spørsmål til legen?

Skriv anonymt til en av våre spesialister og få svar innen én eller tre dager. Send spørsmål nå!

Plages av susing i hodet

Spørsmål

Hei. Er en mann på 68 år. God form og røyker ikke. Plages av susing i hodet. Spesielt på venstre side. Noen ganger kraftig, andre ganger roligere. I tillegg så har jeg indre skjelving i kroppen som jeg opplever har en sammenheng med susingen. Ved kraftig susing, er skjelvingen ubehagelig. Når susingen er roligere, er skjelvingen også mindre. Opplever også at kinn, hånd og tær på venstre side kan bli litt doven .Har av og til dotter i ørene, og trykk på toppen av hodet. Har hatt det slik i 2 til 3 år, men opplever at det har blitt værre den siste tiden. Bruker noen medisiner: Lerkanidipin 20mg, Albyl-E 75mg, Simvastatin 40mg og Tamsulosin 0,4mg. Har høreapparat med såkalt hvit lyd til hjelp mot tinnitus. Hjelper litt noen ganger. Har spurt fastlegen min om han kan henvise meg til nevrolog. Han sier han har fått avslag både til privat og offentlig. Har den siste uka tatt Imovane for å få sove. Tok MR av hodet for ca ett år siden. Normale funn. For 14 dager siden tok jeg en Sobril i ren desperasjon. Dagen etter våknet jeg uten susing og skjelving. Varte hele dagen. Beste dagen jeg har hatt siden det hele begynte. Men veldig skeptisk til Sobril. Begynner å bli ganske sliten i hodet.

Mann 68

Mann 68
Svar

Hei, Du plages av susing i hodet, særskilt på venstre side. Intensiteten i suselyden varierer. Du plages også av indre skjelving, dessuten dovenhetsfølelse, dotter i ørene og trykk i hodet. Tinnitus er konstatert som diagnose og du behandles med et spesielt høreapparat. MR av hodet har vært normal. Tinnitus eller øresus er det øre-nese-hals leger som behandler. I nevrologien kan det være tale om forstyrrleser i blodstrømmen som f. eks. kan gi susing. 

Man pleier avdekke det med en blodstrømsundersøkelse av hjernens blodårer som fastlegen kan henvise deg til (MR angiografi). Om dovenhet kommer fra skadet nervevev vil også vises på MR av hjernen. Når det går bort med beroligende så tenker man heller ikke på skadet nervesystem. Noen har glede av at fysioterapeut behandler spenninger i kjeve som kan gi dovenhet (såkalt temporomandibulare ledd problemer) som du kunne prøve. Håper du vil lære deg leve med dette, og studier viser at det hjelper å ignorere plagene. Lykke til!