Plager i mange år

Spørsmål

Lurer på om disse betyr? Fødte en frisk baby for 7 uker siden. For 6 uker siden hadde jeg utskrapning og antibiotika kurer. Har over tid hatt lav fritt t4,spesielt i svangerskap da det va nede i 7. Er stiv i kroppen og alle ledd knekker på meg. Har i 2 uker kjent stikking under føttene når jeg tramper på de. Har støtlignende følelse i 3 fingre når jeg bøyer nakken. Har vibrerende fingre. Har mye synsforstyrrelser, virker som øynene tåler blodtrykksforandringer og trykk dårlig da jeg får pulsering i synet når jeg beveger øynene frem og tilbake, eller ved jogging. Har tatt 8 mr av hode nakke. Vært hos øyelege. 2 år siden bilde av hode.

Har hatt plager over 9 år, mn merker forværring nå. Spesielt d m stikking under føttene. Blir fort sliten. Føler fastlege ikke vil hjelpe meg.. har 3 barn. Dette plager meg veldi og begynner og hemme meg. Er bekymret for om jeg klarer og gå tilbake på jobb etter permisjon. Har vært nye sykemeldt de siste prene pga plager.

Lurer fælt på hva som feiler meg og hva jeg bør gjøre. Er henvist til nevrolog,men er redd for og bli sendt hjem uten svar fra nevrolog eller att de ikke prøver å finne jt videre hva som feiler meg. Tenker mye på dette da min bestemor hadde en nevrologisk sykdom de aldri fant ut hva var(20 år siden). Hun hadde høye leververdier ved sluttn. Hennes søster døde pga leverproblematikk. Nå ser jeg att min leververdi er noe forhøyet og det bekymrer meg. Lurer på om jeg kan ha arvet noe sykdom som går på øye,lever og hjerne..

Går for tiden til utredning hos gynekolog pga 3 grad celleforandring og mulig konisering.

Ingen medisiner for tiden,sluttet med albyl-e 75 mg under svangerskap. Ble brukt forebyggende mot migrene med aura.
Kvinne 30 år.

Kommersiell tjeneste fra Lommelegen:

Har du spørsmål om din egen helse?

Spør en spesialist i dag og få svar allerede i morgen

Svar

Hei,
Takk for ditt brev. Hvis så mane MR skanninger har vært normale gjennom disse årene så tyder det på at det ikke er noe betennelse eller skade i nervesystemet, eller at plagene trolig ikke skyldes nevrologisk årsak men må ha en annen årsak. Det er beroligende at det ikke er påvist multippel sklerose, borelia osv som plagene kan ligne på. Vi ser også slike plager ved angst eller forstyrrelser i stoffskifte. Jeg er enig med deg om at man må ikke gi seg før man finner årsak til plagene og man må starte riktig behandling, måtte det være psykolog eller sykdomsrettet behandling. Fastlegen kan i påvente av nevrolog gjøre en nevrologisk undersøkelse, vi finner ofte med den hvorvidt det er noe feil i nervesystemet. Hvis du føler at du ikke får tilstrekkelig hjelp av fastlegen bør du gå til en annen lege. Lykke til!

Har du spørsmål om NEVROLOGI?

Spør en av våre spesialister og få svar innen 1 – 3 virkedager.

  • Få skriftlig legesvar på mail
  • 100 % anonymitet
  • 30 leger fra 10 ulike fagfelt
Still et spørsmål
Mirza Jusufovic NEVROLOGI
Pris fra 199,-