Har du spørsmål til legen?

Doctor photo

Har du spørsmål til legen?

Skriv anonymt til en av våre spesialister og få svar innen én eller tre dager. Send spørsmål nå!

Plager forenlig med piriformis syndrom

Spørsmål

Hei Mirza! Jeg sliter med smerte, prikking, søvn i venstre side av hoste. Kiropraktor og fysioterapeut sier at det piriforme, men har også en følelse om oppblåst rundt urinblære, ustabil tykktarm og nervestykk lysken, pungen. Har også opplevd at hvis jeg sykler søvne fra rumpa til penis og testiklene. Lurer på om dette kan være relatert med Cauda Equina syndrom. Hvordan skal jeg videre til min lege når hun sa at de fant ikke noe i CT de tok. I tillegg sliter med prikking, smerte og søvn i begge albuer mot håndledd. har allerede blitt operert for karpaltunnelen, men når er verre enn før. Kan ikke snekke eller bruker vanlig data mus i mange timer. Har fått time til MR i Nakken i august for å se om det er relatert. Takk for hjelp

Mann 46
Svar

Hei,

Slike hofte-plager (smerte, prikking) kan skyldes tilstander i muskel-skjelett. Smerter fra muskler, ben, sener og slimposer øker vanligvis når man beveger seg. 


Nervesmerter er vedvarende. 


MR diagnostikk kan hjelpe oss meget. 


Det er mulig det er tale om piriforms syndrom og som fysioterapi kan hjelpe mot. 


Følelse av oppblåsthet kan slyldes irritabel tarm, mye luft i systemet, osv. 


Det høres ikke ut som såkalt cauda equina syndrom, det er en akutt tilstand med avklemming av nerver og lammelser til følge. 


Det anbelafes forsøke med legemidler som naproksen eller ibuprofen for å redusere smerter og ev. betennelse, spesielt hvis det er hevelse. Videre fysioterapi og tøyningsøvelser kan bedre symptomene. Du kan også prøve TENS. God bedring!