Plager etter inngrep

Spørsmål

Hei!
Jeg har gjennomført toraskopisk sympatektomi for to uker siden. Det skal sies at jeg har vært meget energisk og en veldig optimistisk/engasjert/glad person før denne.
Etter operasjonen har jeg fått mer svette og spesielt kaldsvette på føtter. Dette klarer jeg å leve med, ihvertfall nå, og var forberedt på dette. I tillegg til at jeg er ekstremt kuldesensitiv og skjelver enormt ved temperaturer rundt 0.
Det som har skjedd i etterkant er at jeg har faktisk sluttet å rødme, noe som jeg såklart synes er positivt, men det er andre ubehagelige følger som jeg ikke forstår meg på og er ekstremt lei meg ovenfor. Altså de bivirkningene jeg ikke ble NOE opplyst om.
Jeg har mistet evnen til å få hjertebank og de andre fysiske reaksjonene til angst. Dette betyr i praksis at jeg fysisk ikke klarer å bli skremt/føle forelskelse/begeistring/synes ikke ting som film/spill/vitser er morsomt, og jeg sliter med å le genuint/og jeg føler ikke noe skam eller skyld/klarer ikke å bli tent. Vanskelig å forklare, men jeg føler meg liksom som en zombie. Eneste følelsene jeg virkelig har følt er gråteanfall og suicidale tanker, som jeg aldri har hatt før. I tillegg så har jeg følt at jeg sliter veldig med konsentrasjonen og at det kognitive har sviktet litt, på en måte at jeg ikke klarer å følge med på film og sliter med å fortelle historier, og har fått et slags tunnellsyn/glemmer ting lett som jeg tror er følge av svekket årvåkenhet.
Jeg klandrer meg selv, men klandrer også legen/kirurgen da jeg føler dette burde være opplyst. Altså hva de sympatiske nervene er og at det ikke er bare rødmingen som skulle bli borte, men hele følelsesspekteret fra lavt til høyt. Jeg mistenker at jeg har fått denne plutselige og voldsomme depresjonen pga mangel på adrenalin? Jeg har også i et desperat forsøk på å reverse det jeg har gjort søkt etter en mulig nerveregenerering, er det noe mulighet for det? Tror dere jeg har en god sak for å eventuelt saksøke? Er det ingenting som kan gjøres? Mvh jente24

Kommersiell tjeneste fra Lommelegen:

Har du spørsmål om din egen helse?

Spør en spesialist i dag og få svar allerede i morgen

Svar

Hei.
Takk for ditt brev. Det kan være vanlig å få økte plager med svette etter inngrepet, oftest er det forbigående. Det er også vanlig å utvikle psykiske plager i etterkant av en operasjon, og dette blir som regel bedre og helt borte. Jeg har ikke hørt at man får permanente skader i følelsesspekteret. Hvorvidt dette er mangel på adrenalin blir rent teoretisk. Slike inngrep skal bedre svetteplager og rødmeplager og er i grunn forbundet med få/ingen bivirkninger, men det er vanlig med noen plager etter inngrepet. Følelseslivet styres fra hjernen. Hvorvidt dette er skadet på noe måte er vanskelig å forstå ? Er heller ikke noe kjent bivirkning etter slike inngrep. Økt svette er dessverre hos noen. Det finnes ikke noe behandling per i dag som heter nerveregenerering. Det er viktig å dokumentere slike plager slik at operatør bør ha deg til kontroll og gå gjennom disse plager. Nå har jeg skrevet det som er generelt, men kjenner ikke hele forhistorien din. Jeg regner med at disse plager forsvinner raskt. Lykke til

Har du spørsmål om Allmennmedisin?

Spør en av våre spesialister og få svar innen 1 – 3 virkedager.

  • Få skriftlig legesvar på mail
  • 100 % anonymitet
  • 30 leger fra 10 ulike fagfelt
Still et spørsmål
Brynjulf Barexstein ALLMENNLEGE
Kommersiell tjeneste Pris fra 259,-