Har du spørsmål til legen?

Doctor photo

Har du spørsmål til legen?

Skriv anonymt til en av våre spesialister og få svar innen én eller tre dager. Send spørsmål nå!

Periodesvis svimmel

Spørsmål

Jeg er i perioder plaget med «svimmelanfall». Hver gang jeg legger meg ned på puta svartner det og alt sviver, og føler at øynene bare ruller rundt. Det samme skjer hvis jeg bøyer hodet bakover når jeg er stående, så kan ikke jobbe med noe i høyde der jeg må bøye hodet bakover for å se oppover. Varigheten er ikke mer enn 10-15 sekund men er veldig ubehagelig mens det står på. Hjelper å lukke øynene, da går det fortere over.
Sliter med stramme ømme muskler i nakke og skuldre, kan det ha noe med dette å gjøre? Sliter også litt med depresjon/angst. Plagene kan vare noen uker (hver dag da), så kan jeg være bedre noen få uker så kommer det tilbake.

Svar

Hei,
Takk for ditt brev. Slike plager kan skyldes mange årsaker, hvis nevrologisk, skade i lillehjernen, betennelse i hjernen, mekanisk trykk på balansenerve, dårlig sirkulasjon i hodet pga. tette blodårer, men også årsaker i balanseorgan osv. For å utelukke mange av disse årsaker foretar vi en nevro sjekk og f.eks. bestiller MR. Det kan også være muskulær årsak og en fysioterapeut kan avklare dette. Vi ser det også i perioder med høyt stress trigget av et eller annet, f.eks. angst. Jeg ville sjekket blodprøver, gjort en nevro sjekk, tenkt på om du trenger MR og bestilt fysioterapi ettersom det høres veldig plagsomt ut. Så kontrollere deg om 4-5 uker for å se om det er fremgang. Lykke til!

Annonse

Fikk du ikke svar på det du lurte på?

Spør vår fagperson, eller en av våre andre spesialister, og få svar innen 3 dager.

Still et spørsmål
Brynjulf Barexstein ALLMENNLEGE
Få svar innen 3 dager for 299,-