Periodesvis svimmel

Spørsmål

Jeg er i perioder plaget med «svimmelanfall». Hver gang jeg legger meg ned på puta svartner det og alt sviver, og føler at øynene bare ruller rundt. Det samme skjer hvis jeg bøyer hodet bakover når jeg er stående, så kan ikke jobbe med noe i høyde der jeg må bøye hodet bakover for å se oppover. Varigheten er ikke mer enn 10-15 sekund men er veldig ubehagelig mens det står på. Hjelper å lukke øynene, da går det fortere over.
Sliter med stramme ømme muskler i nakke og skuldre, kan det ha noe med dette å gjøre? Sliter også litt med depresjon/angst. Plagene kan vare noen uker (hver dag da), så kan jeg være bedre noen få uker så kommer det tilbake.

Kommersiell tjeneste fra Lommelegen:

Har du spørsmål om din egen helse?

Spør en spesialist i dag og få svar allerede i morgen

Svar

Hei,
Takk for ditt brev. Slike plager kan skyldes mange årsaker, hvis nevrologisk, skade i lillehjernen, betennelse i hjernen, mekanisk trykk på balansenerve, dårlig sirkulasjon i hodet pga. tette blodårer, men også årsaker i balanseorgan osv. For å utelukke mange av disse årsaker foretar vi en nevro sjekk og f.eks. bestiller MR. Det kan også være muskulær årsak og en fysioterapeut kan avklare dette. Vi ser det også i perioder med høyt stress trigget av et eller annet, f.eks. angst. Jeg ville sjekket blodprøver, gjort en nevro sjekk, tenkt på om du trenger MR og bestilt fysioterapi ettersom det høres veldig plagsomt ut. Så kontrollere deg om 4-5 uker for å se om det er fremgang. Lykke til!

Vent litt. Fikk du ikke svar på det du lurte på?

Send inn ditt spørsmål nå, og få svar fra en lege på mail innen 3 dager fra kr. 259,-.

  • Få skriftlig legesvar på mail
  • 100 % anonymitet
  • 30 leger fra 10 ulike fagfelt
Skriv inn spørsmålet her:
0/2000 tegn