Øresus og Cipralex

Spørsmål

Hei
Etter panikkangst i sommer, har jeg brukt cipralex 10 mg i 3 mndr. Fikk susing i hodet kort tid etter at jeg begynte å ta tablettene. Har lest at cipralex kan være årsaken. Kan susingen gå over til å bli kronisk etter at jeg er ferdig med behandlingen? Har opplevd at susingen er borte enkelte dager, men er tilbake dagen etter. Bruker Imovane for å få sove på kvelden. Føler meg frisk, kanskje litt urolig i kroppen enkelte ganger. Har lyst til å begynne å trappe ned på cipralex, men kanskje det er for tidlig? Er det et annet medikament jeg kan ta isteden for cipralex?

Svar

Hei,
Dette er en kjent bivirkning og du må derfor snakke med foreskrivende lege om dette. Tinnitus er oppgitt som bivirkning for flere ulike antidepressiva, Sarotex, Sinequan, Fontex og Cipralex. Preparatomtalen for Remeron omtaler ikke tinnitus eller øresus som mulig bivirkning. I drugs.com opplyses det imidlertid at tinnitus kan forekomme, men hyppigheten oppgis ikke. Det er vanskelig å si noe om forskjell i risiko for tinnitus ved behandling med ulike antidepressiva, siden tinnitus regnes som en sjelden bivirkning. Det kan også finnes en sammenheng mellom tinnitus og symptomer på depresjon. Jeg fant ikke noe om hvor lenge tinnitus vedvarer dessverre, men ville anbefalt at du snakker om dette med din foreskrivende lege snarest.