Nummenhet og prikking ut i arm

Spørsmål

Hei. Startet i April med kink i nakke og hånd som dovnet vekk. Fra sept har jeg hat mye smerter i hånden og litt i armen. Den sover og prikker . Vært sykemldt siden 17/9. Gikk 2 uker i 50 prosent og hånden ble værre. Først trodde de at jeg hadde prolaps i nakke. Så mistanke om Karpal tunnel. Tatt MR av hode,nakke og skulder. Alt Ok. Gått til kiropraktor på behandling av karpal tunnel i 6 uker og brukt mye penger der. Ingen bedring! Sovet med skinne siden start på oktober . Ingen bedring! Va på hadtighetsmåling av nerve idag . Får svar på torsdag men sykepleier mener de såg normalt ut (hun va og viset legen i to min). Va litt treig på venstre hånd. Så no sitter jeg her og stresser, trodde man nærmet seg resultat og evt operasjon som fastlege ønsket . Dersom alt er normalt får man vel ikke operere? Jeg har fortalt dem at jeg ikke klarer og kjøre bil eller hverdagslige ting hjemme uten smerter . Hver kveld og natt plager hånden meg. Har ikke sovet skikkelig siden september . Jobber turnus 2/2 og bruker hånden min hele veien tiden .No dersom jag evt ikke får en diagnose burde jeg då gå på jobb og få dobbelt så mye smerte og føle meg helt ødelagt igjen for også teste meg på nytt? Alt jeg vil er og jobbe men helst uten smerter. Man blir deprimert av og være hjemme og ikke bli bedre. Har også prøvd forskjellige betenneledempende. Min søster har operert. Kiropraktor sa han va 99.9 prosent sikker på at jeg har karpal tunnel men no virker de jo ikke sånn lenger. Mvh en frustrert dame

Kvinne 33
Svar

Hei! Du må ikke ta bekymringen på forskudd. EMG/nevrografi er en undersøkelse som sier noen om nerver ligger i klem og at nervehastighetene reduseres som følge av det. Dersom du ved klinisk undersøkelse, nummenhet osv har tydelig tegn på karpal tunnel syndrom, bør du få en vurdering av ortoped. Dette er et enkelt lite kirurgisk inngrep som kan gjøres i lokalbedøvelse. Det er få komplikasjoner knyttet til det og dermed har du lite å tape. Om operasjonen gir symptomfrihet vet man at antagelsen var riktig. Om ikke, må det være noen annet som forårsaker dette.