Nummenhet og prikking: Kan det skyldes nevrologisk sykdom?

Spørsmål

Hei, er kvinne på 32. Den siste uken har jeg vært plaget med nummenhet/prikking. For ca fem dager siden begynte det i venstre arm og hånd, og deretter har jeg hatt perioder hvor jeg har kjent prikking også i den andre armen og andre steder på kroppen; tærne, føttene, nakken. Har følt meg litt øm i musklene også, som har føltes som stølhet eller "voksesmerter". Merker litt "sitring" i leggen og foten. Dette i seg selv plager meg ikke veldig, men er veldig redd for at det kan være tegn på alvorlig nevrologisk sykdom. Har ikke hatt plager med prikking/nummenhet i flere dager tidligere så blir ganske engstelig. Kan nevne at jeg ofte er veldig stiv i nakken og har vært det lenge, da jeg prøvde å løsne litt på den i går gjorde det ganske vondt og ble litt kvalm av det. Er dette mest sannsynlig uskyldige hverdagsplager eller bør jeg bestille time hos fastlege? Er vegetarianer men tar tilskudd av B12 og da jeg tok blodprøve i mai var alt slikt på stell. Ellers frisk og tar ingen medisiner.

Kvinne 32

Kommersiell tjeneste fra Lommelegen:

Har du spørsmål om din egen helse?

Spør en spesialist i dag og få svar allerede i morgen

Svar

Hei.


Nummenhet og prikking er noe som de fleste av oss kan oppleve fra tid til annen, og det vanligste er at det ikke skyldes sykdom, og at det er forbigående. Men det kan som du vet, også skyldes nevrologisk sykdom, eller det kan ha bakenforliggende medisinske utløsende årsaker, som f.eks. diabetes, vitaminmangler osv. Det er naturligvis ikke mulig for meg å si noe om årsaker i ditt tilfelle, annet enn hva som er statistisk mest sannsynlig, og det er ikke-sykdom.

Ditt spørsmål her er om dette er hverdagsplager eller om du bør bestille time hos fastlege, og det er et godt spørsmål.

Siden du forøvrig er en ung frisk kvinne, og dette kun har vart siste uken, og det har kommet og gått og flyttet på seg, så synes jeg at du trygt kan se dette an noe mer tid, for det er slett ikke usannsynlig at dette er forbigående og ikke tegn på sykdom. Hvis du f.eks. gir det et par uker til, så vil du få bekreftet om det er forbigående eller ikke. Skulle det da mot formodning vedvare eller bli verre underveis, så oppsøker du lege for å bli undersøkt for dette. 

Håper det var et greit råd. Ha det bra.

Vent litt. Fikk du ikke svar på det du lurte på?

Send inn ditt spørsmål nå, og få svar fra en lege på mail innen 3 dager fra kr. 259,-.

  • Få skriftlig legesvar på mail
  • 100 % anonymitet
  • 30 leger fra 10 ulike fagfelt
Skriv inn spørsmålet her:
0/2000 tegn