Nummenhet i tærne

Spørsmål

Hei Fikk uten å ha opplevd en skade i høyre fot, følelsen av at jeg hadde brukket en eller to eller tre tær.( lilletå og de to ved siden av) Jeg kan imidlertid bøye dem uten smerte, så det er vel lite sannsynlig. Etterhvert er følelsen i puten under tærne helt nummen og føles som tær og puten er bedøvd, og jeg kjenner ikke noe smerte når jeg kniper/masserer det partiet. I begynnelsen ((ca 2 uker) var det vondt når jeg gikk, derfor trodde jeg at noe var brukket, men nå er det bare som om foten er bedøvd.

Mann 64

Kommersiell tjeneste fra Lommelegen:

Har du spørsmål om din egen helse?

Spør en spesialist i dag og få svar allerede i morgen

Svar

Hei.


Slik nummenhet og manglende smertesans, skyldes nerveskade av en eller annen årsak. Det kan ha en rekke årsaker, blant annet mekanisk årsak, ved at "noe" trykker på nerven, og det kan skyldes bakenforliggende sykdommer som f.eks. diabetes og B12-mangel. Ofte finner en ingen årsak. Men fordi du nå har hatt det i noen uker allerede, og det ikke har gått tilbake, så er dette noe du skal gå til lege med nå for å få utredet, ikke minst fordi det kan skyldes ting som kan og skal behandles, jfr ovenfor.

Det kan også skyldes bivirkninger av medisiner. Begge medisinene du bruker, Ezetimib og Rosuvastatin, kan forøvrig også gi parestesier som bivirkninger. (Parestesier er den medisinske betegnelsen av slike symptomer). Den muligheten må du også drøfte med legen din, for hvis det er tilfelle, er det ikke sikkert at du bør bruke akkurat disse lenger, naturligvis.

Håper det var klart og greit svar. Ha det bra.

Har du spørsmål om Allmennmedisin?

Spør en av våre spesialister og få svar innen 1 – 3 virkedager.

  • Få skriftlig legesvar på mail
  • 100 % anonymitet
  • 30 leger fra 10 ulike fagfelt
Still et spørsmål
Brynjulf Barexstein ALLMENNLEGE
Pris fra 259,-