Har du spørsmål til legen?

Doctor photo

Har du spørsmål til legen?

Skriv anonymt til en av våre spesialister og få svar innen én eller tre dager. Send spørsmål nå!

Nummenhet i armen når jeg ligger på venstre side

Spørsmål

Hei Jeg har de siste to mnd merket at hvis jeg ligger på venstre side og så skal snu meg så er jeg helt nummen i venstre overarm. Det skjer hver eneste gang. Jeg mister følelsen om armen blir veldig veldig tung. Det er ikke noe prikking eller skjelving. Jeg har også ofte hjertebank og er så klart redd for om det kan være en sammenheng der. Jeg har også merket mye stikking i venstre bryst. Jeg blir fort kald på hendene og føttene selvom resten av kroppen har normal kroppstemperatur. Jeg har også ofte hodepine. Jeg lurer på om jeg kan ha dårlig blodsirkulasjon og hvordan jeg eventuelt kan få utredet det? Eller om du tror det kan være problemer med hjertet.

Kvinne 27
Svar

Hei.


Nummenhet, slik du beskriver det, skyldes ikke hjertesykdom, men "et eller annet" ifra nervesystemet. Når det utløses av stillingsendringer som det å ligge på venstre siden, så kan en med sikkerhet konkludere med at det er nervene som går ut i armen din, som er under mekanisk press et eller annet sted.  

Det finnes ingen mistanke om hjertesykdom med de symptomene du her beskriver.

Jeg har heller ingen mistanke om at dette har med alvorlig sykdom å gjøre i det hele tatt, men kun mekaniske forhold / press mot overfladiske nerver. 

Jeg tenker at du derfor ikke nødvendigvis behøver å oppsøke lege for det, men heller la være å ligge på den siden. Skulle det bli mer plagsomt eller om det endrer seg på noe vis, kan du heller vurdere å oppsøke fastlege.

Du spør om utredning for slikt. Om det blir aktuelt, skjer det ved at du tar kontakt med fastlege, som vil undersøke deg for å fastslå årsak. Hvis legen da finner grunn til å henvise deg videre, så er det en nevrolog som er aktuell fagperson.


Håper det var greit svar. Ha det bra.