Neurontin

Spørsmål

Hei! Eg har MS, såkalla "godarta type" med lite plager. Men i det siste har eg fått så kalla drop-fot og har sterk mistanke om at neurontin, tar 2100mg. per dag, bidrar til dette. Har opplevd et par ganger når eg har gjort ein feil og tatt dobbe dose, så har eg plutseleg fått økt drop-fot og stor ny ustøhet. Las også på digidexo.com at dei skriv ":legemidler som brukes til å behandle multippel sklerose føre til droppfot". Medfører dette riktighet? I så fall vil eg gå ned på dosen: Og kan drop-fot symtom då gå tilbake? har starta fysioterapi og trener det eg kan. Men kan neurontin faktisk forårsake plagene? Før når eg hadde mindre dose, gjekk eg lange turar utan antydning til drop-fot. Er det mulig å bli kvitt dette? Kan bivirknigar av neurontin reverseres? Eller gjev den varige skader?For eit års tid sidan kjende eg ikkje desse plagene. Tok opp spørsmålet med lege på neurologisk avd. Haukeland, men ho svara unnvikande, meinte prisen med ustøhet og foten var verd å betale. Men det er eg sterkt i tvil om. Trur medisinen har så store bivikninger at den er årsak til dette. Kvinne 46 år.

Svar

Hei!
Takk for ditt brev. Det er viktig å utelukke at det ikke er aktivitet i din sykdommen, så du bør vurderes av lege og ta en MR. Neurontin kan gi kramper, ufrivillige bevegelser, taleforstyrrelser, hukommelsestap, skjelving, søvnløshet, hodepine, fornemmelse av prikking i huden, nedsatt berøringssans, unormal koordinasjon, flakkende blikk, forsterkede, nedsatte eller fraværende reflekser og ikke drop-fot symtom. Fint med fysioterapi, det kan hjelpe. Som sagt kan ikke Neurontin forårsake drop-fot. De fleste av de bivirkninger av Neurontin kan reverseres, den gir ikke varige skader. Lykke til!