Har du spørsmål til legen?

Doctor photo

Har du spørsmål til legen?

Skriv anonymt til en av våre spesialister og få svar innen én eller tre dager. Send spørsmål nå!

Nattlig epilepsi eller søvnparalyse?

Spørsmål

Hei, Jeg har ett søvnrelatert problem. Dette har skjedd 3 ganger i løpet av 2 år. I starten trodde jeg det kunne være søvnparalyse siden jeg tidligere har opplevd å bli kvalt når jeg sover, men nå lurer jeg mer på om jeg har epilepsi.

De tre gangene dette har hendt har jeg sovet dårlig ett par dager i forveien og er svært trøtt. Vet ikke hvor lenge jeg sover før det skjer men føles ikke så lenge. Våkner av at jeg ikke får puste, setter meg opp, og prøver å opne øynene, men de bare flimrer rundt. Så detter jeg ned i sengen og kroppen blir helt stiv. Prøver å rope på hjelp, men det går ikke.

Når jeg kommer helt til meg selv igjen prikker det veldig i huden og jeg er veldig sliten. Har lest litt på angstsymptomer også, men vet ikke om man blir bevisstløs av dette? Så lurer jeg også på hva som ville skjedd dersom jeg gikk til en lege for konsultasjon med tanke på billappen.

Jeg er veldig avhengig av denne, og synes det er litt dumt å miste den ettersom disse hendelsene bare skjer når jeg sover.

Kvinne 20
Svar

Hei,

Det er mulig. Jeg ville anbefalt EEG og MR så raskt som mulig. Du kan booke rask time hos en nevrolog. Høres ikke ut som søvnrelaterte plager men som nattlig epilepsi og med legemidler vil det forsvinne. Epilepsi kan gi mangeartede plager så viktig undersøke det! Lykke til!

Annonse

Fikk du ikke svar på det du lurte på?

Spør vår fagperson, eller en av våre andre spesialister, og få svar innen 3 dager.

Still et spørsmål
Brynjulf Barexstein ALLMENNLEGE
Få svar innen 3 dager for 299,-