Har du spørsmål til legen?

Doctor photo

Har du spørsmål til legen?

Skriv anonymt til en av våre spesialister og få svar innen én eller tre dager. Send spørsmål nå!

Mye plager fra hofter, hæl

Spørsmål

Hei. Har nå i cirka 2 måneder slitt med smerter i både hofter, bekken. Når eg går normalt har eg slitt, en periode var eg helt umobil, går til jevnlig behandling hos kiropraktor. Har vært sykemeldt 4 uker, men eg føler kiropraktoren ikkje gjør nok og tar ting videre.

Eg er i tilegg kvalm, har dårlig avføring, føler eg har nedsatt syn og svimmelhet i forbindelse med smertene. Smertene er pulserende (som voksesmerter, i begge hofter, og det sprer seg til rygg). Smertene strømmer og nedover fra hofte helt ned til hælen min og er svært ubehaglig om kvelden og har gått utover søvn. I forbindelse med det lurer eg på om eg selv bør gå videre og pushe på med å ta kontakt med nevrolog og andre fagfolk? Eller hva bør eg gjøre, noen råd?

Mann 26
Svar

Hei,

Takk for ditt brev. Trolig er dette plager/smerter fra muskelskjelettapparatet. Da kan det være en betennelse (veldig vanlig tilstand) eller strekk på vev (hvis du har trent mye).

I mange tilfeller tar det tid og jeg ville anbefalt fysioterapeut fremfor en kiropraktor som er eksperter på slike tilstander.

Smertene kan være ubehagelig som du skriver. Om det er nevrogen smerte så er det mer strømaktig, fastlegen kan undersøke det eventuelt vurdere behov for nevrolog og/eller MR. Tror ikke Nebido har noe med dette å gjøre.

God jul og lykke til!