Mye hodeverk

Spørsmål

Hei,

Jeg er en kvinne på 23 år med kronisk migrene og har spørsmål angående ny medisinbruk og bivirkninger.

Da det nå ble konstatert at det hverken er noe galt med nervefunksjoner og alle bilder av hjernen er fine, har jeg begynt med nye medisiner. Gikk tidligere kun på 100 MG Selo-Zok, det fungerte til en viss grad mot selve migrenen, men opplever mye hodepine (25-30/30 dager i måneden). Har nå trappet opp til 150 MG, + Sarotex som vi skal trappe opp gradvis. Jeg er derimot bekymret for mulige bivirkninger med tanke på at jeg også har mye magesår og generelt problemer med tarmsystemet. Det er også blitt nevnt at jeg bør vurdere topimax og evt. Botox-behandling.

Jeg føler meg heller dessverre ikke særlig betrygget med tanke på at «ingenting» er funnet på bilder og tester, da det kun er tatt ett MR-bilde av hodet for ca. 1,5 års tid siden. Kan være dette kun er hypokonder-siden av meg, men tanken slår jo ned i ny og ne.

Svar

Hei,
Takk for ditt brev. Du bør følges av en spesialist i hodepine. Jeg ville foreslått nye MR-bilder. Atacand (kjente bivirkninger fra magen er kvalme) er også et alternativ hvis du ikke synes at du kommer i mål med Selo-Zok (kjente bivirkninger fra magen er kvalme, magesmerter, diaré, forstoppelse), og den har mindre bivirkninger. Personlig foretrekker jeg Atacand 16 mg i 3 mnd., så vurdere hvor mye av hodepine som er redusert. Sarotex (kjente bivirkninger fra magen er munntørrhet, forstoppelse, kvalme) er effektivt mot smerter og gir bedre søvn. Topimax (kjente bivirkninger fra magen er kvalme, diaré) og botox (kjente bivirkninger fra magen er kvalme) er også alternativer, og må vurderes underveis. Målet er reduksjon i hodepine. Tenk at du har nedsatt smerteterskel og at det skal lite til før hodepine kommer. Prøv å identifiser faktorer som gjør dette, f.eks. lite søvn, bekymringer, stress, alkohol, enkelte matvarer, det er lurt å føre hodepinekalander. Jeg vil også anbefale fysioterapi som har egne programmer som er svært hjelpsomme. Prøv å reduser Ibux og Paracet til ett minimum ettersom for mye kan gi medikamenthodepine, så skal ikke tas enn ytterst nødvendig og helst ikke mer enn 15 dager per måned. Lykke til!