Har du spørsmål til legen?

Doctor photo

Har du spørsmål til legen?

Skriv anonymt til en av våre spesialister og få svar innen én eller tre dager. Send spørsmål nå!

Muskelsvinn i hånden

Spørsmål

Jeg er en kvinne på 37 år som er blitt veldig redd for ALS. Har det siste halve året vært plaget med mye stivhet i fingre, hånd og arm på venstre side. Av og til verkende smerte. Den siste måneden har jeg lagt merke til at den venstre hånden ser annerledes ut enn den høyre; med mindre muskulatur oppå hånden, ved leddet foran ringfinger og lillefinger. Lillefinger har også blitt enda stivere. Ser også at jeg har mer fett/hud langs ulinaris nerven på venstre hånd, enn den høyre. Livredd for at venstre hånd er i ferd med å tape muskler. Kan rette ut fingrene som vanlig. Har ikke blitt svakere. Finmotorikk ikke påvirket. Kan dette være starten på ALS? Eller ville jeg ha vært dårligere etter et halvt år, når jeg først fikk plager med hånd/arm? Kan muskelsvinn komme først? Hva annet kan det evt. være?

Kvinne 37
Svar

Hei.


Stivhet og smerter er ikke typisk for ALS, og taler i mot at det skulle være årsaken. Men samtidig ser jeg jo på bildene at det ser ut til at du har muskelsvinn ved roten av 4. og 5.finger, på oversiden av hånden. Det har pr definisjon en årsak, og derfor bør du helt klart oppsøke legen din for dette, som vil undersøke deg nærmere og etter alt å dømme henvise deg til videre utredning hos nevrolog.

Du forteller om "mer fett / hud langs ulnarisnerven". Jeg ser et eller annet på bildet du har vedlagt, hvor det ser ut som at det er en hevelse eller "noe" der ulnarisnerven går inni hånden, men kan naturligvis ikke si hva det er uten å kjenne på det. Dette må også legen din undersøke, for å se om det kan være sammenheng mellom dette og muskelsvinnet.

Alt i alt er det aldeles klart at dette må du få undersøkt snarlig hos lege, selv om jeg ikke tenker at ALS er aktuell diagnose å tenke på her, pga smerter og stivhet.

Lykke til.

Annonse

Fikk du ikke svar på det du lurte på?

Spør vår fagperson, eller en av våre andre spesialister, og få svar innen 3 dager.

Still et spørsmål
Brynjulf Barexstein ALLMENNLEGE
Få svar innen 3 dager for 299,-