MS?

Spørsmål

Hei Jeg er 48 år, noe overvektig. Blodtrykk er normalt. Jeg har de siste par årene slitt med smerter bak venstre øye, med påfølgende venstresidig hodepine. Har vært hos øyelege og tatt MR av karsystemet i hodet uten funn. I våres begynte jeg å fa dager hvor jeg har nedsatt følelse i huden i venstre halvdel av fjeset. Den siste mnd har jeg daglig vært plaget av prikking og følesløshet i venstre arm fra albue og ut i fingrene. Spesielt lille og ringefinger. Opplever av og til samme tendenser i høyre arm. Hva kan dette være? Tenkte tanken MS, men det er vel kanskje drastisk? Bør det utredes videre? Har en hektisk hverdag på jobb og hjemme, så har ikke mye tid til å avse til legebesøk.

Kvinne 48

Kommersiell tjeneste fra Lommelegen:

Har du spørsmål om din egen helse?

Spør en spesialist i dag og få svar allerede i morgen

Svar

Hei! Jeg regner med at du har tatt vanlig MR i tillegg av hodet. Det gjøres dersom du tok av karsystemet i hodet. Dersom denne er normal, utelukker det en hel del inkludert MS med stor sannsynlighet. Hodepine og symptomene var armer henger ikke helt sammen. Har du plager fra nakken? det kan forklare plagene i armene. Føler du noen reell kraftsvikt i armene? sryringsvansker, mister kaffekopp mm? Eller kun nummenhet? Dette kan best forklares fra plager i nakken. Stoffskiftet bør ikke minst kontrolleres. Det er kanskje allerede blitt gjort. Altså: MS lite sannsynlig. Har du plager i nakke i tillegg, bør det vurderes og stoffskiftedorstyrrelse kan forklare en hel del 

Vent litt. Fikk du ikke svar på det du lurte på?


  • Få skriftlig legesvar på mail
  • 100 % anonymitet
  • 30 leger fra 10 ulike fagfelt
Skriv inn spørsmålet her:
0/2000 tegn