MR forandringer på hjernen

Spørsmål

Ang hjerneskader,noen som er inne på det?legger egg til NRK bilder ved behov. FFikk en rapport etter MRI. NONSPESIFIC SMALL LESIONS IN THE RIGHT SEMIOVAL CENTER,POINTINE REGION AND WHITE MATTER IN BOTH PAREITAL LOBES WHICH MAY RELATE TO MICROINFARCTS/ISCHMIA,GLIOSIS OR IMMAFLATION AMONG OTHERS,PLEASE CORRELATE WITH OTHER PARAMETERS. CEREBRO-CEREBELLAR VOLUME LOSS COMPATIBLE WITH THE PATIENTS AGE. OK,bor på filipinene,er medlem i folketrygda,så kan stikke til Norge på sykehus om jeg vil. Jeg er 69 år,ikke røyk,lite øl,jogger og litt vekter.forma er ok etter alderen. Er ok når jeg legger meg om kvelden.om morgenen svimmel, veldig kvalm,sterk hodepine som minner litt utover dagen. Vært slik siste 2-3 åra.Er bipolar,bruker Lamictal,kuttet det ut ei periode for å se om det var den,null forskjell, Drittlei denne hodepine,kvalmen,svimmelhet når jeg har lagt flat noen timer. Den NRK en tok jeg for over ett år siden. Alle labtester på absolutt alt er veldig bra. Bør jeg ta en ny MRI? De hvite flekkene kan vel være gammel moro fra da man var ung og gal. Tok ut pensjon når jeg var 64,så blir bare verre etter det. Får jeg ett svar så blir jeg kjempeglad,tenker litt mye på dette etterhvert.

Mann 69

Kommersiell tjeneste fra Lommelegen:

Har du spørsmål om din egen helse?

Spør en spesialist i dag og få svar allerede i morgen

Svar

Hei,

Takk for ditt brev. Slike MR-forandringer kan skyldes såkalt sykdom i hjernens småkar. Dette er et økende problem hos eldre. Hva som forårsaker tilstanden kan være forskjellige skademekanismer, slik som små stille hjerneslag, fallende blodtrykk i blodårer, små blødninger, betennelse, hevelse, med mere. Pasienter med slike MR-tegn bør kartlegges med tanke på risikofaktorer som høyt blodtrykk, høyt kolesterol (men dette er mer omdiskutert).  Slike forandringer pleier ikke gi noen konkrete plager, men kan forårsake hjerneslag. Det betyr at man må vurdere disse risikofaktorer og starte forebyggende behandling når det er indisert, først og fremst for å hindre hjerneslag. Hodepine og svimmelhet kan ha mange ulike årsaker, skyldes ikke disse funn. Du bør undersøkes nærmere av legen for å finne årsak til dine plager, mange ganger finner vi problemer i nakken som årsak til hodepine og svimmelhet. Dersom du har noen avvik ved nevrologisk undersøkelse bør MR gjentas. Lykke til! 

Vent litt. Fikk du ikke svar på det du lurte på?


  • Få skriftlig legesvar på mail
  • 100 % anonymitet
  • 30 leger fra 10 ulike fagfelt
Skriv inn spørsmålet her:
0/2000 tegn