Har du spørsmål til legen?

Doctor photo

Har du spørsmål til legen?

Skriv anonymt til en av våre spesialister og få svar innen én eller tre dager. Send spørsmål nå!

Mistet kraften i hånden etter boring

Spørsmål

Jeg satt og boret med drill en mur. Kjente at jeg ble sliten og mistet kraften i H- hånd. Tenkte bare å ta en pause. Men ble helt vissen i håndledd og fingre. Mistet følelsen og kraften. Men det går vel over for har gjort det før. Men nå etter flere 3-4 så er tilstanden den samme, så jeg blir litt engstelig.

Mann 65
Svar

Hei.


Ved kraftige vibrasjoner over tid, slik som ved f.eks. boring, kan dette medføre en uheldig påvirkning av nervene ut i hånden, og det kan gi forbigående nummenhet og prikking. Det vil vanligvis gå over etter noen timer eller en dag eller to. Siden dette skjedde mens du boret, er det avgjort en mulighet, og kanskje den mest sannsynlige årsaken. 


Men så skriver du noe hvor noen ord tydeligvis dessverre har falt vekk, slik at det blir vanskelig å forstå: Du skriver: "Men nå etter flere 3-4 så er tilstanden den samme"

Hvis du mener døgn eller uker, så bør en kanskje tenke i retning av andre årsaker. Da tenker jeg på dette med en blodpropp til hjernen, altså hjerneslag. Du er jo i en alder hvor slikt etterhvert øker i hyppighet. Hvis en mister kraft i en hånd, fot, arm eller annet, og det ikke kommer tilbake, skal en avgjort tenke på slike muligheter. Jeg sier på ingen måte at jeg med dette tenker at det er det som er årsaken, men det er nok riktig å heller være litt føre var, og ta kontakt med lege for å få utelukket denne muligheten, selv om en slik mekanisk og ufarlig "vibrasjons-årsak" er vesentlig mer sannsynlig, siden det oppstod mens du boret.

Håper det var greit svar. Ha det bra.

Annonse

Fikk du ikke svar på det du lurte på?

Spør vår fagperson, eller en av våre andre spesialister, og få svar innen 3 dager.

Still et spørsmål
Brynjulf Barexstein ALLMENNLEGE
Få svar innen 3 dager for 299,-