Migreneplager

Spørsmål

Hei!
Jeg er plaget med kronisk migrene. Har ofte aura i form av prikkinger i høyre halvdel av kroppen. Noen ganger visuell aura. Har prøvd atacand, topimax, sarotex og catapresan forebyggende (de har alle hatt liten effekt eller altfor store bivirkninger). Går på sarotex 10 mg nå, det tar endel av spenningshodepinen min.

Var på nevropol i går, og lege i spesialisering satt da botox på meg. Fikk samtidig beskjed om at det er viktig å overholde kvoten for medisiner, som er 9 dager med triptaner per mnd. Og at jeg ikke vil kunne få botox videre om jeg tar for mye medisiner, fordi den ikke vil virke ved en eventuell overforbrukshodepine. Alt dette skjønner jeg / er jeg enig i. MEN. Fikk så beskjed om at bruk av ibux og paracet også går inn i denne kvoten på 9 dager! Så om jeg hadde to dager med ibux og paracet, kunne jeg ha 7 dager med triptaner (etc.)

Dette er helt ny informasjon for meg. Jeg lurer på hva du tenker om dette? Jeg tar ibux og paracet kanskje 2 dager i uka, og da mot spenningshodepine og nakkesmerter. Særlig etter flere dager med migrene blir disse problemene uttalte, da jeg spenner meg mye når jeg har migrene.

Jeg står i så fall ovenfor en utfordring der jeg kanskje ikke kan få botox, fordi jeg bruker 2 dager i uka med ibux og paracet i tillegg til 9 dager med triptaner. Blir rådløs og bekymret av dette, og trenger en "second opinion".

Lurer også på følgende: om jeg ønsker å ta botox privat - tror du HELFO godkjenner søknaden min med de 4 medisinene jeg har prøvd? Har ikke prøvd betablokker, pga. lavt blodtrykk. Ble vurdert på nevropol at jeg heller skulle prøve sarotex.

Svar

Hei,
Takk for ditt brev. I tillegg til Sarotex 10 mg vil jeg anbefale fysioterapi over tid for spenningshodepine. Har erfaring med at Atacand (16 mg) ikke har bivirkninger, må ofte brukes over 3 mnd. for å oppnå effekt. Hvis du tar Ibux og Paracet toppen 2 dager i uka, så er ikke det mye synes jeg, per definisjon vil de kunne fremkalle medikamentoverforbrukshodepine dersom du tar dem mer enn 15 dager/måned for over 3 måneder. Migea er et nytt migrenespesifikt legemiddel som ligner på Ibux men skal tas når de første symptomer på et akutt migreneanfall begynner. Det skal derfor ikke være problem at du får videre botox, og håper at dene behandlingen vil gjøre at du får mindre hodeverk fremover. Ja, du kan få det privat, men da må du betale for konsultasjonen. Lykke til!