Har du spørsmål til legen?

Doctor photo

Har du spørsmål til legen?

Skriv anonymt til en av våre spesialister og få svar innen én eller tre dager. Send spørsmål nå!

Migrenemedisinen min virker ikke. Finnes det andre?

Spørsmål

Har migrene bruker cataflam som medisin og dette virker ikke i det hele tatt. Finns det andre medisiner mot migrene

Kvinne 19
Svar

Hei.


Ja det finnes en lang rekke medikamenter som kan prøves. Det er ofte en må prøve og feile litt, før en finner det optimale preparat. Det er to hovedgrupper medisiner:

Det finnes anfallskuperende medisiner, som man tar når man får et anfall, og de virker best jo tidligere i anfallet man tar det. 

Og det finnes forebyggende medisiner, for de som har så hyppige anfall at det går sterkt ut over livskvaliteten, og kanskje man ikke kan bruke anfallskuperende medisiner hver dag osv. 

Og annen behandling er også tilgjengelig, f.eks. botoxinjeksjoner.

Så hvis ikke Cataflam virker for deg, så skal du absolutt ta kontakt med fastlegen din, som da vil hjelpe deg til å finne et best mulig medikament for deg.  Listen over mulige medisiner er lang, og legen din har oversikt over dette. Jeg kan ikke foreslå et preparat fremfor et annet for deg, for slik individuelt valg av medisiner gjøres best av den legen som kjenner pasienten og sykehistorikken best, dvs din fastlege.

Men svaret på det du spurte om, er altså er soleklart ja. Det finnes svært mange å velge mellom, så sett igang prosessen med å finne et preparat som fungerer for deg.

Lykke til!