MIGRENE

Spørsmål

Jeg har i to måneder nå vært sterkt plaget av kraftig hodepine. Det sitter på venstre halvdel, omtrent mitt på. Når det først skyter til, er det sånn at jeg omtrent mister synet og blir små kvalm og svimmel. Jeg startet for en uke siden med å legge om kostholdet og begynne og trene. Hadde min første treningsøkt i går, men hodepinen satte i i løpet av en halv time. Og det begynte og banke. Jeg bet tennene sammen og fortsatte, men det var fryktelig plagsomt. Jeg er ikke av den typen som tar piller for være minste ting, men med dette har jeg vært nødt til å kast inn hånkle. Hva kan dette være og hva bør jeg gjøre ??? På forhånd takk for svar !!

Relevante sykdommer/medisiner: P-Piller Trinonetta

Kvinne, 25 år

Kommersiell tjeneste fra Lommelegen:

Har du spørsmål om din egen helse?

Spør en spesialist i dag og få svar allerede i morgen

Svar

Kjære 25 årige kvinne,
Ut fra de opplysningene du gir, er det sannsynlig at du lider av migrene.Jeg tolker det slik at din hodepine ikke er tilstede hele tiden ( "når den først skyter til").
Migrene er en anfalls sykdom der hvert enkelt anfall varer i 4-72 timer ubehandlet. Den er oftest halvsidig og av moderat til sterk intensitet. Smerten kjennes pulserende/dunkende og forverres av fysisk aktivitet. Den ledsages ofte av kvalme, oppkast, lys-eller lydoverfølsomhet. Noen pasienter opplever dessuten synsforstyrrelser like før anfallet, såkalt aura fase.
Mitt klare råd til deg er at du bør oppsøke lege for å bli undersøkt og få en sikker diagnose. Ved diagnostiseringen av hodepinesykdommer er sykehistorien, dvs. de opplysninger du gir, særdeles viktig. Jeg vil derfor anbefale deg å fylle ut hodpinedagboken i dagene fremover, og ta med til legen.
Har du akkurat startet med p-piller eller byttet merke? Det kan av og til være nok til å utløse det første anfallet hos en migrenedisponert pasient. Disponert for migrene er personer der migrene forekommer hos nær familie.
Heldigvis finnes det i dag svært god behandling for migrene i form av de såkallte Triptaner. Det finnes i Norge 6 ulike Triptaner på markedet, og de finnes i flere formuleringer (tabletter, smeltetabletter, nesespray, sprøyter og stikkpiller). Det er ikke noe i veien for å prøve ut ulike typer for å se hva man trives best med. Alle mine hodepine pasienter blir bedt om å føre en anfallskalender etter at diagnosen er stillet og behandling startet. Herved kan man blant annet oppdage endringer i mønsteret og registrere effekten av de ulike medikamenter.
Både hodepinedagboken ( som tas med til legen første gang) og anfallskalenderen ( for oppfølgningen ) finner du vedlagt.
Lykke til!

Vent litt. Fikk du ikke svar på det du lurte på?

Send inn ditt spørsmål nå, og få svar fra en lege på mail innen 3 dager fra kr. 259,-.

  • Få skriftlig legesvar på mail
  • 100 % anonymitet
  • 30 leger fra 10 ulike fagfelt
Skriv inn spørsmålet her:
0/2000 tegn