Mer om slag mot TV

Spørsmål

Mer Info fra tidligere spørsmål/svar.
Slag i hodet som snudde livet mitt:
Jeg var ikke bevisstløs, men kan ikke huske hva som skjedde rett etter "slaget". Jeg traff kanten på tv inn i tinningen. Har tatt alt av CT- og MR-undersøkelse. Ble sendt til nevrolog, som sjekket balanse osv. + tappet veske ut av ryggraden, for og se om det var indre blødninger. Tok selv kontakt med øyelege, da jeg ikke kan anstrenge øynene. Her ble det tatt røntgen uten at de fant noe feil. Etter tester hos øyelegen, konkluderte han med at det høyre øyet hadde fått så kraftig slag, slik at synet var dårligere. (det merket jeg selv etter slaget, etter test fra fastlegen) Fikk briller med styrke på 0,5 som jeg skulle bruke fra 14 dager til noen måneder. har ikke sjekket synet etter det. Spørsmålet er : Er det hensikt og ta nye prøver av hodet nå i ettertid? Min konklusjon etter utskrift fra internett, er at jeg har mild traumatisk hjernerystelse. Har nå gått med dette i 10 måneder uten at det har blitt mye bedre. Hva kan jeg gjøre?

Medisiner: sarotex, pinex forte

Kvinne, 36 år

Svar

Hei!

Det kan godt hende at du har etterplager av en hjernerystelse. En slik tilstand vil ikke vises verken på CT eller MR og heller ikke på ryggmargsprøve, ihvertfall ikke så lenge etter skaden.

Ut i fra de opplysningene jeg har om plagene dine tror jeg kanskje det kan være vanskelig å kurere dette på en enkel og rask måte. Imidlertid er det sannsynlig at plagene vil gå over i løpet av noe tid, selv om du har ventet lenge. Noen ganger kan akutte plager bli kroniske fordi smerter og spenninger lager en ond sirkel og opprettholder grunnplagene.

Som jeg svarte forrige gang må behandlingen rettes inn mot smertelindring hvis man ikke klarer å finne en konkret diagnose som kan behandles. SLik smertelindring kan bestå i medikamenter, men like viktig er avspenningsøvelser, evt fysioterapi og avlastning/trening. En tilrettelagt arbeidsplass og effektive mestringsmekanismer i hverdagen når du opplever smerter er viktig. Psykomotorisk fysioterapi og autigen trening kan være gode alternativer som er verdt å prøve, akupunktur er også effektiv behandling for enkelte.

Lykke til!!