Meniere og glukosebelastning

Spørsmål

Hei, Jeg har mulig Meniere sykdom (under utredning men meget sannsynlig). Jeg er i tillegg gravid og skal gjennomgå glukosebelastnibgstest. Vil dette forverre anfall? Har fått beskjed fra lege om å være forsiktig med salt og sukker.

Kvinne 31

Kommersiell tjeneste fra Lommelegen:

Har du spørsmål om din egen helse?

Spør en spesialist i dag og få svar allerede i morgen

Svar

Hei! Det er viktig å få utført glukosebelastning ved mistanke om svangerskapsutløst diabetes. Det er ikke beskrevet i litteraturen at en slik undersøkelse er kontraindisert ved meniere sykdom. Har du selv opplevd at sukkerholdig mat/væske har forverret det? Brus? Jeg ville ikke bekymret meg for dette, og om du skulle merke en forverring av anfall vil det være forbigående. Men altså: litteraturen beskriver ingen sammenheng 

Vent litt. Fikk du ikke svar på det du lurte på?


  • Få skriftlig legesvar på mail
  • 100 % anonymitet
  • 30 leger fra 10 ulike fagfelt
Skriv inn spørsmålet her:
0/2000 tegn