Har du spørsmål til legen?

Doctor photo

Har du spørsmål til legen?

Skriv anonymt til en av våre spesialister og få svar innen én eller tre dager. Send spørsmål nå!

Medisiner for rastløse ben

Spørsmål

Hei. Jeg er ei dame på 66 år. Har i flere år slitt med rastløse ben. Det kommer når jeg har lagt meg og gjør at jeg ikke får sove. I 2013 fikk jeg pramipexole 0,088mg. Det hjalp veldig. Måtte øke til 0,18 etter en tid. Etter 5 år avtok virkningen.

I 2016 fikk jeg sarotex for kronisk hodepine. Har selv lest at antidepressiva kan forsterke RLS. Nå i våres har jeg kuttet ut sarotex, uten å bli bedre.

Fastlegen min kan ingenting om RLS så jeg foreslo selv å prøve neurontin. Det gjør jeg nå, men det virker dårlig. Begynte med 300mg om kvelden. Har så prøvd 300 mg om morgenen og kvelden, så 600mg om kvelden. Det samme skjer; kriblingen kommer og jeg må opp å gå. Har ferritin på 36 og tar jerntilskudd. Hva gjør jeg nå?

Svar

Hei,

Takk for ditt brev. Jeg skjønner at det er veldig plagsomt, men legemidler pleier å hjelpe. Neurontin kan økes til 800 mg om kvelden. Det kan ta litt tid før effekten kommer så jeg ville prøvde det ut først en stund. Hvis ikke det virker kan du forsøke Lyrica (f. eks. trappe opp til 400 mg om kvelden). Lykke til!