Mange plager - muskulært?

Spørsmål

Hei

Da jeg endelig fikk ferie satte en skikkelig spenningshodepinne seg skikkelig fast. Ingenting hjalp, spiste ibux og paracet ofte og gikk til kiropraktor. Dette utløste også mogrene som jeg tok zomig for. men hodepinen kom tilbake igjen ( tok MR av hode ifjor og Ct året før der igjen). Etter vell 2 uker med konstant hodepine fikk jeg også pusteproblemer, eller slik at det var tungt å trekke pusten dypt, måtte forsere et punkt liksom. Itillegg til at jeg kaldsvettet på grunn av hodepinnen følte jeg meg også dårlig, og le og¨å engstlig ( det føltes også ut som om jeg var tett i halsen , og jeg måtte kremte/harke og hoste endel.
Gikk til øre nese, hals lege ( var der året før også pga. tungpust og tetthet) det samme i år igjen, peff test er bra, allergi blodprøve på antistoffer var på 5 og spiserøret var ikke rødt.
Men bihulene var hovne.
2 dager etterpå har tettnet til mere i halsen og gikk til alm.lege som mente hun hørte slimlyder i lungene og hørte at jeg da var blitt hes, hadde litt feber.
Fikk abboticin, bricanyl og aerius for å prøve. Syntes dette hjalp litt. ( hodepine borte, men fremdeles stramme muskler.
Lege venn som kom innom samme dag (øre,nese,hals) kunne ikke høre noe i lungene mine. Etter noen dager ( fikk også fysoiterapaut) begynner jeg også å få vondt i ryggen, når jeg kjenner eller blir massert er det veldig ømt på venstre siden, og jeg klarer ikke å ligge på venstre arm uten at det begynner å dunke/verke.
Etter noen dagher med bedring har jeg blitt tettere ihalsen, klump fornemelse og harker og hoster. klump langt ned til solar plexus.
Kan allt dette være muskelert, det startet etter kiropraktor behandling, og han er ganske røff og trykket ganske hardt på ryggen min. Det er utrolig frustrerende og være så tett i halsen og brystet, det er også vanslelig å beskrive, men jeg blir engstlig og det gjør det ikke bedre.
Er det nødvendig for meg og gå til legen igjen.

Kvinne, 34 år

Kommersiell tjeneste fra Lommelegen:

Har du spørsmål om din egen helse?

Spør en spesialist i dag og få svar allerede i morgen

Svar

Hei!

Det er tydelig at du er plaget fra mange deler av kroppen, både hodepine, bihuler, luftveier/svelg, rygg, bryst, spiserør og mage.

Det er ofte vanskelig å finne en konkret årsak som forklarer alle symptomene dine, og det er tydelig at legene som har undersøkt deg har hatt forskjellige tanker og ideer om hva forklaringen kan være, i og med at du har fått medisiner og undersøkelser i mange retninger. Det er frustrerende for deg og vanskelig for legen din.

Jeg synes det er vanskelig å forstå at du fortsatt kan ha en bakteriell infeksjon i bihuler eller lunger som forklarer plagene dine, og en astma- eller lungebetennelsediagnose vil jo ikke forklare hodepine og ryggplager feks.

Her synes jeg legen din må få lov til å b eggynne helt på nytt. Det er relevant å ta en CT av bihulene og hodet ditt, røntgen av lungene og orienterende blodprøver, inklusive senkning og infeksjonsprøve (crp). PEF-testen er neppe nødvendig å gjenta. Så må dere diskutere muligheten for at dette kan være muskulært eller forårsaket av mentale årsaker, hvis alle prøvene er normale.

Jeg sier ikke at plagene dine entydig taler i den retningen, men man må vurdere en slik årsak, som kanskje kan forklare hodepine, stramning over brystet og smerter i ryggen. Hvis du i tillegg blir engstelig er det ikke uvanlig at man kan føle ubehag i svelget, ubehag/vansker med pustingen og ubehag øverst i magen.

Jeg tror ikke symptomene dine representerer noe farlig, men i og med at du er så plaget som du gir uttrykk for er det fornuftig å ta en avklarende prat med legen din igjen, slik at du ikke blir gående med mange forestillinger om hva dette kan være, som regel tenker man jo på farlige diagnoser og ikke på det vanligste nemlig harmløse svingninger i kroppens tilstand som går over av seg selv.

Vent litt. Fikk du ikke svar på det du lurte på?

Send inn ditt spørsmål nå, og få svar fra en lege på mail innen 3 dager fra kr. 259,-.

  • Få skriftlig legesvar på mail
  • 100 % anonymitet
  • 30 leger fra 10 ulike fagfelt
Skriv inn spørsmålet her:
0/2000 tegn