Magen på høyre side er stram!

Spørsmål

Hei,
Ang. stramme muskler i mageregion/høyre side etter et hjernedrypp (TIA episode) 06.01.17. Hjernedryppet artet seg som synsforstyrrelse og etter 2 døgn på sykehus ble jeg utskrevet og fungerte bra i.h.t. lege.
Men allerede ca 1 døgn etter innleggelse på sykehus fikk jeg denne strammingen og delvis nummenheten i høyre side. Dette gikk delvis ned i høyre bein og opp i høyre arm og hals/nakke. Fra sykehus lege og fastlege ble dette ansett som noe som ville gå over etterhvert siden førlighet, reflekser og styrke stort sett er intakt, og ble ikke nevnt i Epikrisen fra sykehuset.
Noe av dette har gått over og det er nå helst stramming (som et belte) i mageregion på høyre side (et område på ca 10 x 30 cm), samt av og til smerter i høyre arm etter trening som plager meg. Dette har vedvart nå i over 2 måneder og jeg lurer på hva det er og hva som kan gjøres for å bli bedre. Fastlegen har aldri opplevd dette før, men regner med at det går over etterhvert. Jeg har lest om Transversus Abdominis musklene - kan det være opptrening av disse musklene som hjelper - ta fysioterapi timer kanskje? Men hvorfor får jeg dette kun i høyre side da?

Kommersiell tjeneste fra Lommelegen:

Har du spørsmål om din egen helse?

Spør en spesialist i dag og få svar allerede i morgen

Svar

Hei,
Takk for din henvendelse. Hvis det er snakk om sentral skade som kan gi slike plager vil kanskje ikke fysioterapi hjelpe, men fysioterapi vil hjelpe dersom det er muskulær dysfunksjon. Man bør gå gjennm MR bildene og se om det kan være skade på relevante sentre/steder i hjernen som kan gi slike høyresidige plager. Ev. forsøke med medisin mot nevropatiske sensasjoner eller se det an, ettersom en mikroskade på hjernevev ofte tar tid før det heler seg. Lyke til!

Har du spørsmål om Allmennmedisin?

Spør en av våre spesialister og få svar innen 1 – 3 virkedager.

  • Få skriftlig legesvar på mail
  • 100 % anonymitet
  • 30 leger fra 10 ulike fagfelt
Still et spørsmål
Brynjulf Barexstein ALLMENNLEGE
Kommersiell tjeneste Pris fra 259,-