Livløs niese

Spørsmål

Jeg er tante til ei jente på 4 år som slutter å puste under feberkramper. En gang gikk det nesten galt, da det skjedde ute under lek. Noen fant henne på lekeplassen livløs og blå! Etter noen minutter med munn til munn metoden fikk de henne til å puste igjen. Men leger sier at feberkramper ikke er farlig! Hun har vært innlagt flere ganger, men legene har ingen annen forlaring en feberkrampe. Kan man få slike anfall av psykiske årsaker?
Hva mener du det kan være?

Hilsen Tante

Kvinne, 30 år

Kommersiell tjeneste fra Lommelegen:

Har du spørsmål om din egen helse?

Spør en spesialist i dag og få svar allerede i morgen

Svar

Hei!

Det er helt unormalt at en jente på 4 år skal ha slike symptomer, og det er svært sjelden at feberkramper utvikler seg på noen alvorlig måte.
Det er etter mitt skjønn helt utenkelig at noen av psykiske årsaker skal kunne komme i en slik tilstand som du beskriver.

Likevel er det vanskelig å foreslå diagnoser over internett uten selv å være involvert som hennes lege. Det må vel avklares om hun kan ha en utviklingsforstyrrelse, en epileptisk lidelse eller forstyrrelser i sammensetningen av stoffer i kroppen.

Hadde det vært mitt barn, ville jeg nok helst ha utredet videre helt til alle tenkelige årsaker til slike anfall var utelukket før jeg slo meg til ro med at det var feberkramper.

Jeg synes dette er en jobb for hennes fastlege å sette i gang og å trekke sammen opplysninger slik at bildet blir komplett.

Vent litt. Fikk du ikke svar på det du lurte på?

Send inn ditt spørsmål nå, og få svar fra en lege på mail innen 3 dager fra kr. 199,-.

  • Få skriftlig legesvar på mail
  • 100 % anonymitet
  • 30 leger fra 10 ulike fagfelt
Skriv inn spørsmålet her:
0/2000 tegn