Lemus

Spørsmål

Hei Jeg har hatt lemus på høyre øyelokk i over 10 dager nå som kommer og går.Hvor lenge kan dette vedvare?Skal jeg bekymre meg hvis dette ikke går over på lang tid og bør jeg henvises nevrolog?Hvordan kan en muskel i øyelokket bli så irritert at det holder på slik så lenge?Jeg har ingen andre symptomer men har dette noe med kreft i øyet eller ALS å gjøre?Jeg skal på ferie om 2 uker og vil ikke bekymre meg unødig i ferien liksom

Kvinne 47

Kommersiell tjeneste fra Lommelegen:

Har du spørsmål om din egen helse?

Spør en spesialist i dag og få svar allerede i morgen

Svar

Hei.


Lemus / leamus er svært vanlig, og det skyldes i de aller fleste tilfeller ikke (nevrologisk) sykdom. Spesielt ikke hvis ikke en har andre nevrologiske symptomer i tillegg, og det har du jo ikke. Det er tilnærmet alltid forbigående i slike tilfeller hvor det ikke er en del av en sykdom. 

Hvor lenge det varer, er høyst individuelt, og kan ikke forutsies, heller ikke i ditt tilfelle, dessverre. Men ut fra det du her forteller, har du ihvertfall ingen som helst grunn til hverken å bekymre deg eller å tenke på kreft eller ALS. Jeg ville trygt sett dette an i en god del mer tid, for det er enhver grunn til å forvente at dette forsvinner igjen. Det er ingen grunn til legekontakt eller henvisning til nevrolog nå, det måtte være om du fikk andre symptomer eller tegn til sykdom i tillegg, men det er der ingen som helst grunn til å tenke at du får.

Ha det bra!

Har du spørsmål om Allmennmedisin?

Spør en av våre spesialister og få svar innen 1 – 3 virkedager.

  • Få skriftlig legesvar på mail
  • 100 % anonymitet
  • 30 leger fra 10 ulike fagfelt
Still et spørsmål
Brynjulf Barexstein ALLMENNLEGE
Pris fra 259,-

Fikk du ikke svar på det du lurte på?


Still et spørsmål
Brynjulf Barexstein ALLMENNLEGE
Få svar innen 3 dager for 259,-

Haster det? Snakk med en lege via video .

Legetime via video
Birgitte Lund Saltvik
Ledig nå
Videokonsultasjon koster 350,-