Har du spørsmål til legen?

Doctor photo

Har du spørsmål til legen?

Skriv anonymt til en av våre spesialister og få svar innen én eller tre dager. Send spørsmål nå!

Leamus

Spørsmål

Hei! Jeg har hatt leamus under den ene foten av og på i en uke nå. Mest på nattestid. Det går utover nattesøvnen så jeg prøver å finne ut hva som kan hjelpe. Har sluttet med kaffe, men hjelper ikke foreløpig. Trener og går tur, men ikke hjulpet enda. Massasje har heller ikke hjulpet til nå. Tar C vitamin, D-vitamin og omega 3. Hilsen kvinne 27 år.

Kvinne 27
Svar

Hei.


Leamus er svært vanlig, og det skyldes i de aller fleste tilfeller ikke sykdom. Det vil da også som hovedregel være forbigående. Leamus uten andre symptomer samtidig, er svært sjeldent tegn på nevrologisk sykdom. Det er derfor ihvertfall ingen grunn for deg å tenke at dette er noe å bekymre seg for, og jeg ville derfor trygt sett dette an. Du skriver at du prøver å finne ut noe som kan hjelpe, men det går jeg ut fra at du hverken har funnet eller ikke vil finne, for det finnes ikke. Forbigående leamus går over med tid og av seg selv, og du kan ikke gjøre noe annet enn å vente på at det går tilbake. Går det ut over nattesøvnen, kan du evt forhøre deg med fastlegen om du skulle kunne bruke sovetabletter i en kort periode, til dette forsvinner.

Skulle det mot enhver formodning ikke forsvinne etterhvert, eller du skulle få andre symptomer i tillegg, så må du heller ta kontakt med legen din. Ha det bra.