Leamus

Spørsmål

Jeg har hatt muskelrykninger under høyre øye siden 19.8. Kan se at musklene rører på seg da det dirrer. For 3 mnd begynte jeg med samvastatin sandoz. Kan det være bivirkninger av det? Jeg har hatt et par penicillinkurer siden juni pga tannrotamputasjon og UVI. Har tenkt på leamus men synes det varer så lenge. Kan det være symptomer på noe mer alvorlig som ALS eller MS?

Kvinne 62
Svar

Hei! Leamus under eller omkring øyet er veldig vanlig og de fleste opplever det i løpet av livet. Det er ikke utenkelig at Simvastatin kan forårsake det som bivirkning. Dette vil imidlertid gå over og jeg ville ikke sluttet med medisinen før man har sett om det går over. ALS eller MS er helt usannsynlig ut fra det du beskriver. Du må ikke bekymre deg over det.

Annonse

Fikk du ikke svar på det du lurte på?


Still et spørsmål
Brynjulf Barexstein ALLMENNLEGE
Få svar innen 3 dager for 289,-