Lav toleranse

Spørsmål

Hei, Jeg har i løpet av livet slått hodet flere ganger. Den første gangen (ca. 7-8 år siden) anså jeg som relativt alvorlig, ettersom at jeg slo bakhodet i asfalten. Jeg kom meg på bena, men mistet bevisstheten akkurat rundt selve hendelsen. Jeg husker kun små "biter" av at jeg kom meg hjem. Husker også det meste i forkant av hendelsen, til tross for at jeg var godt påvirket av alkohol. I ettertid valgte jeg å ligge i et mørkt rom i en uke for å være sikker på at jeg ikke skulle få senskader. Jeg ble "bra" igjen og kunne gå på skole og fest i helgene som normalt. For ca. to år siden snublet jeg, falt bakover og slo hodet, men denne gang uten noen form for hukommelsestap. Jeg sov mye i etterkant av hendelsen. Det siste året har jeg begynt å utvikle symptomer som likner de man kan få fra alvorlige hodeskader. Jeg sliter for tiden med ekstremt stram muskulatur, spesielt i nakke og kjeve. Jeg får også ofte situasjonsbestemt angst, f.eks. når jeg går utendørs, er i dialog med andre mennesker eller må konsentrere meg veldig foran PC-skjermen. En form for konstant ubehag som trykker i hode og nakke. Hukommelsen fungerer tilsynelatende normalt. Kanskje noe mer distré som følger av en mer hektisk hverdag, og noen faktorer som spiller inn i privatlivet ellers. Det har hendt en rekke ting i livssituasjonen min som gjør at jeg takler stress veldig dårlig om dagen. Ved krevende samtaler/oppgaver er det som om nakken stivner og at det begynner å utvikle press i hodet. Er det stressende på jobb, og mange kontinuerlige timer foran skjermen blir jeg også helt utslitt. Føler meg aldri uthvilt om morgenen, uansett antall timer søvn. Tåler ikke spesielt godt å drikke hverken kaffe eller alkohol lengre. Blir helt utmattet i 2-3 dager dersom jeg blir med ut på festligheter. Jeg lurer på om det kan være hensiktsmessig å oppsøke lege for å få undersøkt hodet? Slik jeg har forstått, er det ikke mye man kan få sett på MR og CT. Lurer også på om mine symptomer alene kan skyldes nakkeplagene?

Mann 26

Kommersiell tjeneste fra Lommelegen:

Har du spørsmål om din egen helse?

Spør en spesialist i dag og få svar allerede i morgen

Svar

Hei, 

Takk for spørsmål. Stram muskulatur bør behandles av fysioterapeut. Det kan ta tid med slike problemer, så det er viktig å starte med behandlingen så fort som mulig. Mange har glede av å behandle angsten hos en psykolog, og jeg vil anbefale dette. Jeg synes det blir viktig å håndtere stress riktig fremover, dvs. prøve unngå det og gi seg selv tid. Du har typiske stressutløse plager fra muskler slik du skriver. En fysioterapeut kan hjelpe med noen teknikker og avspenningsøvelser. Høres ut om ulike "terskler" i kroppen er senket og toleransen er blitt lav. Disse terskler må gradvis bygges opp igjen. Dette er viktig før å unngå for mye press på kroppen. Legen din kan finne mange ting ved en klinisk undersøkelse før vi vurderer MR, ikke CT pga. bestråling. Det virker for meg som det hele skyldes stress over tid. Hodeskader gir ofte mye plager helt fra starten, men det er fint du nevner dette.  Dette er mitt forslag, lykke til!

Vent litt. Fikk du ikke svar på det du lurte på?


  • Få skriftlig legesvar på mail
  • 100 % anonymitet
  • 30 leger fra 10 ulike fagfelt
Skriv inn spørsmålet her:
0/2000 tegn