Låsninger i armer og ben

Spørsmål

Hei.
Har ein del problem, om dei heng samen eller ikkje veit eg ikkje. Sliter med kramper og smerter i hender,armer og føtter. Har det mange ganger for dag, uavhengig av aktivitetsnivå. Har feks. problemer med å holde bestikk uten at hendene låser seg i krampe.
Har og en smerte i ryggen som jeg ikke helt klarer å forklare, er som om den ligger dypt inni og stråler og trykker utover, og oppover og nedover.
Er sliten og utmattet store deler av tiden, dårlig matlyst, og er anspent i kroppen hele tiden.
Tok kontakt med bedriftssykepleier og det blei tatt blodprøver for og sjekke en del ting som bla vitaminmangel ol. uten at en fann noe feil der. Er lang kø hos fastlege så tenkte å prøve her om dere vet hva det kan komme av. Gutt 27

Svar

Hei! Det er ikke så lett å si hva som kan være årsaken til plagene dine eller om det er noen sammenheng uten å undersøke deg klinisk. Låsninger/kramper i armer og føtter er vanligvis ikke utrykk for noen alvorlig nevrologisk sykdom. Sliten/tretthet er også veldig uspesifikt. Blodmangel, stoffskifteplager, gjennomgåtte virusinfeksjoner kan gi dette. Reumatisk årsak bør vurderes. Er det noen med leddgikt i familien din? Er leddene hovne? Har du andre plager fra kroppen som mage/fordøyelse? utslett? Det er mulig å ta reumaprøver hos fastlege, men ofte må man vurderes av reumatolog. Magnesium forstyrrelse kan også gi krampelignende tilstand i ekstremiteter. Målte legen din verdien? Tok legen EKG av hjertet? Man vil kunne se elektrolyttforstyrrelser på dette. Har du nylig hatt influensasymptomer eller sår hals? Kan kyssesyke være en mulighet?
Som du forstår vil man ikke få en klarhet i symptomene uten klinisk utredning og blodprøver.