Har du spørsmål til legen?

Doctor photo

Har du spørsmål til legen?

Skriv anonymt til en av våre spesialister og få svar innen én eller tre dager. Send spørsmål nå!

Langvarig hodepine

Spørsmål

Hei. Har hatt smerter i hode som små nålstikk over noen år. De siste 3 - 4 mnd har det utviklet seg til større press smerter, som bruk av en finger. Kan ha det opptil flere ganger i løpet av ett døgn. Smerte stedene varier, også bak øynene. Det varer bare noen sekunder. NB oppholder meg i Thailand.

Svar

Hei, og takk for ditt spørsmål.

Du forteller om smerter i hodet over flere år. Hodepine er et veldig vanlig symptom, og kan komme i mange varianter som følelse av press, stikking, brenning etc. Årsaken til hodepine kan være mange, blant annet migrene, spenningshodepine, medikamentutløst hodepine, ‘clusterhodepine’ og så videre. Det finnes også hodepine som representerer mer alvorlig sykdom som svulster, alvorlig infeksjoner, og blødninger. Disse er dog meget sjeldne, og absolutt vanligste årsak til hodepine er ufarlig og forbigående spenningshodepine. 

Det er vanskelig for meg å si hva som gir deg dine plager, i og med at jeg vet lite om deg. Smerter bak øyne kan være uttrykk for eksempelvis bihuleproblematikk, men ofte har en da også slimproduksjon fra neseregion. Det viktigste du kan gjøre er å utelukke alvorlige årsaker til dine plager, samt å få effektiv behandling. Jeg vil anbefale deg å oppsøke din fastlege i Norge ved anledning, alternativt kan du oppsøke lege i Thailand. Det er ofte enkle undersøkelser som skal til for å komme til bunns i årsaken til plagene dine. 

Dersom den legen ikke finner ut av årsaken, vil man vurdere om det er hensiktsmessig å henvise deg til en spesialist for ytterligere utredning. Ved langvarig hodepine slik du beskriver hører det med en grundig utredning. 


Lykke til, og god bedring!


Vennlig hilsen

Harald M. Dobloug

Lege