Har du spørsmål til legen?

Doctor photo

Har du spørsmål til legen?

Skriv anonymt til en av våre spesialister og få svar innen én eller tre dager. Send spørsmål nå!

Kvalme som lindres av Rinexin

Spørsmål

Til allmennlege evt annen spesialist. Jeg sliter med pannehodepine/trykk i hodet med samtidig uvelhet/småkvalme som kun lindres med bruk av rinexin. Kan ha vondt i flere dager før jeg tar rinexin. Jeg lurer på hva dette er for noe da ønh-lege sier bihulene mine ser fine ut/ikke skal gi disse symptomene.

Paracet/Ibux har ingen virkning på denne hodepinen. Disse virker kun når jeg har vanlig hodepine eller vondt i nakken.

Ja kan føle meg varm i hodet, ingen synspåvirkninger/aura som ved migrene.

Vår 2019: typisk bihulebetennelse med mye slim/blod bak i svelget og hodepine/uvelhet. CT: hevelse/tett i kinnbihulene. Neseskylling med saltvann etter dette.

Sommer/høst 2019: hodepine av og på og vondt bak øynene. Fastlegen mente det var bihuler som plager meg så begynte på nasonex oktober. Sluttet med nasonex mai 2020 pga neseblod og ingen virkning.

Desember 2019: Over to uker hadde jeg hodepine som ble verre og verre ettersom dagene gikk. Hadde litt feber og ingen matlyst. Endte hos fastlegen etter en uke og fikk rinexin. Dette hjalp ekstremt på hodepinen/kvalmen og ble bedre og bedre mot slutten av den 2. uka. Hadde ikke slim eller andre luftveissymptomer. Altså ikke klassisk bihulebetennelse med slim/tett nese.

Har etter dette slitt med at jeg ca annen hver uke får sterk hodepine i pannen og småvondt bak øynene ved øyebevegelser, og småuvel/kvalm. Blir verre og verre til jeg skjønner jeg bør ta rinexin. Tar jeg rinexin går det over/bedrer seg i løpet av 2 timer. Gått mye rinexin det siste halve året, flere dager på rad. Klarer meg ikke uten. Jeg vet man ikke skal dette, slik som nesespray.

Aldri tett i nesa, men når jeg får hodepinen kan jeg ha litt slim ned bak i svelget. Hva kan denne hodepinen være? Hvorfor fungerer rinexin hvis ønh mener bihulene mine er fine, ingen nesepolypper eller skjev nesevegg.

Er det noe jeg bør prøve?

Negativ allergitest. -prøvd aerius vinter-sommer 2020.

Mann 28
Svar

Hei,


Du har plager med hodepine av trykkende karakter lokalisert til panne, samtidig kvalme som lindres med legemidlet Rinexin. Dette er et slimhinneavsvellende middel som vi bruker mot slimhinnehevelser og kan nemlig gi kvalme i høyere doser (hos et fåtall); det er ikke kjent fra vanlig praksis at den virker direkte kvalmestillende som du erfarer. Ved kombinasjon av hodepine og vondt i nakken tenker man på spenningshodepine som er veldig vanlig. Rinexin er, som du vet, effektiv mot bihulebetennelser og hevelser men man skal ikke belage seg bruke dette for hyppig. Den kan gi hodepine. Det er grader av bihulebetennelse og det er ikke alltid man har alle plager. Man skal som sagt være forsiktig med Rinexin. Det er litt uklart man kan tenke seg irritasjoner i bihulene, ev. spenningshodepine som er ganske vanlig. Da hjelper fysioterapi og Sarotex som jeg synes du bør prøve. Det er ikke mistanke om allergi og det er fint med rikelig med vann, men man bør ikke overdrive. Lykke til!

Annonse

Fikk du ikke svar på det du lurte på?


Still et spørsmål
Brynjulf Barexstein ALLMENNLEGE
Få svar innen 3 dager for 299,-