Har du spørsmål til legen?

Doctor photo

Har du spørsmål til legen?

Skriv anonymt til en av våre spesialister og få svar innen én eller tre dager. Send spørsmål nå!

Kuldefornemmelse

Spørsmål

Hei! Jeg har noen ggr problem ved innsovning, da jeg har kuldefølelse på baken og litt ned bak på lår. Eg har knekt halebein ca 45gr innover, for ca 15 år siden. Har ikke nokon smerter ved dette, men har brukt sittepute på jobb. For ca.4-5år siden hadde eg ein episode med store smerter i hofteregion på venstre side. Var til lege og fikk beskjed om å komme tilbake ved nummenhetsfølelse i skrittet. Trur eg har hatt noe av dette, men så vagt at eg ikkje har gjort noko med det.
Spørsmålet mitt er om det jeg opplever m-kuldefølelse og kanskje nummen bak, kan ha noko med dette å gjera? Kan det vera noko med ryggen, og er det noko som kan gjøres? Har og arrvev i skjede som skal opereres snart. Kan dette muligens ha årsak frå rygg? Dette desom jeg egentlig har hatt nummenhetsfølelse i skrittet. Jeg har ikkje fått behandling eller sjekket ryggen.

Svar

Hei,
Takk for ditt brev. Disse plager er noe diffuse og vanskelig å klassifisere, men det er veldig viktig med god søvn samt undersøke disse plagene grundig. Det kan jo være etterfølger av skader på halebein uten smerter. Det er ikke umiddelbart mye man kan gjøre med dette, men hvis det er svært ubehagelig kan man forsøke med B vitamin tilskudd (kjøp på apoteket, nervene trenger mye vit B for å fungere optimalt), ev. lavdosert Neurontin gradvis opptrappende til 100 mg x 3 for å se om dette kan lindre, ev. kun Sarotex, f.eks. 10-20 mg om kvelden. Snakk med fastlegen om dette. Hvis smerter stråler nedover bena eller du opplever nedsatt kraft i bena bør det tas MR av lenderyggen. Kan dette muligens ha årsak fra rygg (MR vil gi svar på dette, så fastlegen kan bestille dette uansett)? Jeg ville også bestilt time hos fysio for å gjøre nærmere us og se om de kan bidra med noe. Lykke til!

Annonse

Fikk du ikke svar på det du lurte på?

Spør vår fagperson, eller en av våre andre spesialister, og få svar innen 3 dager.

Still et spørsmål
Brynjulf Barexstein ALLMENNLEGE
Få svar innen 3 dager for 299,-