image: Kraftig svimmelhet, rommet roterer og problemer med balansen

Har du spørsmål til legen?

Doctor photo

Har du spørsmål til legen?

Skriv anonymt til en av våre spesialister og få svar innen én eller tre dager. Send spørsmål nå!

Kraftig svimmelhet, rommet roterer og problemer med balansen

Spørsmål

Jeg er en mann på 64 år. For tre uker siden fikk jeg et kraftig svimmelhetsanfall. Rommet roterte og det var vanskelig å holde balansen, ble også kvalm med oppkast (det går over nesten med en gang)

Dagen før begynte det å pulsere i venstre øret (ikke smerter) så ble jeg noe småsvimmel. Det kom og gikk, noe ubehagelig.

Jeg sjekket med en sykepleier og Google som ga meg en mulig betennelse på balanse nerven (Herpes). Jeg slo meg til ro med det og at det går over uten behandling. Men det har snart vart i godt over tre uker og jeg er fremdeles svimmel og ustø.

Har ikke drukket alkohol i januar og holdt meg i ro. Blodtrykket er helt normalt og ellers i fin form.

Mann 64
Svar

Hei,

Takk for ditt spørsmål. Du har vært så uheldig at du fikk kraftig svimmelhet, balansevansker, kvalme og oppkast. Dette er ubehagelige plager. Dessuten merket du pulsasjon i venstre øret. Dette var plager som kom og gikk og kan tyde på tilstand i enten mellomøret eller i lillehjernen. Sistnevnte er spesielt viktig i din aldersgruppe.

Jeg ville i andre rekke tenkt på en betennelse, men med så kraftige plager bør du tilses av en lege, ikke sykepleier, som kan vurdere eventuelt videre undersøkelser.

Du har vedvarende plager og jeg ville vurdert MR hjerne og blodårer til hjerne og/eller undersøkelse hos en øre, nese, halslege.

Det er bra at blodtrykket er normalt og som kan tyde på at det ikke har skjedd noe alvorlig. Det er viktig å utelukke slike årsaker og starte behandlingen og bevege deg som før. Jeg håper at dette var avklarende. Lykke til!

Illustrasjon øverst: Natty_Blissful / Shutterstock / NTB

Annonse

Fikk du ikke svar på det du lurte på?

Spør vår fagperson, eller en av våre andre spesialister, og få svar innen 3 dager.

Still et spørsmål
Brynjulf Barexstein ALLMENNLEGE
Få svar innen 3 dager for 299,-