Har du spørsmål til legen?

Doctor photo

Har du spørsmål til legen?

Skriv anonymt til en av våre spesialister og få svar innen én eller tre dager. Send spørsmål nå!

Konstant hodeverk

Spørsmål

Jeg var og fikk GON blokade satt på sykehus for noen dager siden. Jeg mistenker kanskje blokaden var litt uheldig i den forstand at jeg ble lite nummen, bare litt merkbar endring i grad av følsomhet og dette gikk over etter mindre enn 3 minutter vil jeg si. Det var også desverre slik at smertene jeg har ligger i større grad under der hvor jeg fikk noe grad av merkbar følsomhetsendring. Det ble også satt steroider.

Hos tannlegen så vet jeg at jeg blir helt nummen og at dette gjerne varer ut noen timer.

Når kan jeg forsøke å få gjort dette igjen og er det mulig å bruke ekstra lokalbedøvelse dersom man ikke blir nummen?

Er det risiko for overdosering selv når man ikke merker nummenhet?

Kjenner du til noen som gjør dette privat, altså nerveblokader?

Jeg har hatt sterke smerter occipitalt i det siste med stråling opp mot baksiden av høyre øret. Jeg synes ikke det passer helt med tensjonshodepine pga styrken og det at de ikke blir lindret selv med maksimal dose Ibux og Paracet. Har måttet bruke Paralgin Forte i tillegg.

Jeg har hatt litt smerter øvre nakke også, men muligens av annen årsak. Lurte på om det kunne være occipital nevralgi eller nevritt, men det er ikke helt paroxysmale støtsmerter på en måte. Har hatt det før i kjeve området over en stund, altså spontane og kortvarige skytende/klypende smerter.

Jeg har ikke så veldig mye kvalme akkurat med dette og har derfor ikke tatt Relpax, men kjenner meg ellers igjen i migrenekriterier som anfall tidligere, jeg har også hodepine som blir verre ved anstrengelser (mest det som øker trykk), og har samtidig kvalme og svimmelhet.

Har tidligere opplevd forverring ved liten mengde alkohol en gang, er ellers avholds. Jeg har dog også hatt et anfall med synsforstyrrelse i form av hvitt tunnelsyn som varte noen minutter i forbindelse med dette, med smertetopp i bakhodet senere. Har hatt lokal følelse av at noen tar på meg med noe veldig varmt noe i tinningen i forbindelse med hodepine i tining fra tidligere. Parestesi?

Mann 29
Svar

Hei,

Det er vanskelig for å si nøyaktig, ville forhørt meg med legen som gjorde dette. Man kan tenke seg nummenhet dersom man kom borti i nervevev (nerven settes ut av spill) men som pleier alltid gå over og en GON blokade er en nokså trygg metode. Samme hos tannlege når man kan kjenne bedøvelse i flere timer etterpå. Blokade kan gjentas etter noen uker dersom man har god effekt. Vi snakker ikke om overdosering i forhold til nummenhet.

Nerveblokader kan fås på smerteklinikker og hos private nevrologer, informasjon finnes på nettet.

Smerter occipitalt med stråling kan passe med tensjonshodepine synes jeg og det er ikke bestandig at Ibux og Paracet avhjelper dessverre. Håper du får effekt av blokaden slik at du bruker mindre av Paralgin Forte. Forsiktig fysioterapi mot smerter i nakke er også effektivt. Noen sjeldne ganger kan det være tale om occipital nevralgi, men som du sier så er det da mest tale om støtsmerter.

Mange sliter med at smerte spres til ansikt og kjeve. Synes ikke det høres ut som typisk migrene jeg heller. Ved nakkehodepine er det også vanlig med kvalme og svimmelhet dessverre. Sarotex kan også være virksomt.

Det du beskriver er taktile fenomener som også noen får som uttrykk at av nervene er irriterte i området. Botox kan brukes forebyggende, jeg ville forsøkt Sarotex først og det finnes andre forebyggende gode legemidler. Det høres ikke ut for meg som en status migrenosus.

Lykke til.