Har du spørsmål til legen?

Doctor photo

Har du spørsmål til legen?

Skriv anonymt til en av våre spesialister og få svar innen én eller tre dager. Send spørsmål nå!

Klasehodepine?

Spørsmål

Hei! Jeg har de siste dagene hatt en pulserende og skjærende smerte i høyre tinning. Det pågår kanskje i 10 min der de første 20 sekundene er helt forferdelige (kjennes nesten ut som noen stikker med kniv) så blir det periodevis i resten av de minuttene. Jeg har det kanskje 2 ganger om dagen og det er 3. natten jeg våkner av smertene nå. Jeg har hatt det tidligere også, men da var det ikke så ekstremt, ikke på natten. Det er vel kanskje 1 år siden og da stoppet det etter 2 mnd. Jeg mister ikke synet eller får andre symptomer. Kun forferdelig vondt i høyre tinning som blir synnsykt intenst mens det holder på. Litt om meg, frisk og rask, går ikke på noen medisiner, 30 år, stresser en del på privat akkurat nå (om det kan være relevant) . Er gravid i uke 4-5. Mvh en stk bekymret person.

Kvinne 30
Svar

Hei.


Det er en absolutt mulighet for at dette er en migrenevariant som heter Cluster hodepine / klasehodepine / Hortons hodepine.

Den kjennetegnes med anfallsvise smerter bak / rundt ett øye og i tinning. Ofte har man rødt øye og tåreflod i tillegg, eventuelt tett og rennende nese på samme siden. Man kan også kjenne seg oppspilt og urolig. Smerten er beskrevet som særdeles sterk.

Du kan lese en artikkel om dette her:

https://www.lommelegen.no/nervesystemet/migrene/artikkel/klasehodepine/69028269


Den kan behandles med medisiner, som du etter alt å dømme ikke kan bruke nå som du er gravid, men også med oksygen, faktisk. Jeg synes definitivt at du snarest skal oppsøke lege, gjerne legevakt nå i helgen, for å bli undersøkt og få bekreftet eller avkreftet om det er dette det er.  Med så sterke smerter som du beskriver, er det uansett riktig å oppsøke lege nå, også for å få utelukket andre årsaker.

Lykke til.