Har du spørsmål til legen?

Doctor photo

Har du spørsmål til legen?

Skriv anonymt til en av våre spesialister og få svar innen én eller tre dager. Send spørsmål nå!

Klasehodepine?

Spørsmål

Hei! Jeg er en jente på 22 år som siden februar har hatt sterke smerter i venstre side av hodet (helse siden) kinnet,øyet og nesen (trykker også i pannen) Det kom rett etter en kraftig forkjølelse. Jeg har fortsatt smerter, trykk og det svir daglig. Det svir i ene siden av nesen, tett av og til på den siden. Det blir alltid verre utover dagen.. Jeg har gått på antibiotika for bihulebetennelse, men fikk ikke noe effekt. Har også vært hos spesialist (kamera i nesen), hun så ingenting. Kan det være feks kronisk bihulebetennelse selvom hun ikke så noe? Begynner å bli bekymret for kreft eller noe annet alvorlig.Er svimmel noen dager.

Kvinne 22
Svar

Hei.


Du spør om dette kan skyldes kronisk bihulebetennelse. Du har vært hos spesialist ("kamera i nesen") og da tolker jeg dette som at det er en ØNH-lege du har vært hos. Hadde det vært mistanke om kronisk bihulebetennelse, ville en ØNH-lege vært den rette til å stille en slik diagnose, og siden det ikke ble gjort, tror jeg heller ikke at du har det. Men om ikke det ble tatt stilling til dette, kan du diskutere det med fastlegen din, som evt kan henvise deg for et CT-bilde av bihulene.

Det jeg imidlertid tenker en del i retning av her, er noe helt annet: Horton`s hodepine / Clusterhodepine / klasehodepine. Dette er en migrenevariant, som blant annet gir svært sterk ensidig hodepine, renning fra nese og øye samme side.

Les mer om denne her: https://hodepinenorge.no/hodepine/klasehodepine/

Det kan og bør behandles, med migrenemedisiner. Disse kan virke svært effektivt, og om det er dette du har, er det naturligvis meget viktig at du oppsøker din fastlege nå for å få tatt stilling til om det kan være dette det er. Jeg har en betydelig mistanke om dette. Når du bestiller time, får du si at du kanskje har Clusterhodepine og at du har fått til råd fra lege om at du ikke må vente på time, for det er en velkjent svært smertefull tilstand man ikke skal vente på time for. Alle fastleger har til orientering tid til akuttpasienter hver eneste dag, og man får slik time om forklarer personalet på forkontoret at det haster.

Du tenker på kreft, sier du. Det gjør ikke jeg, ut fra det du forteller her. 

Håper at du finner ut av dette og får hjelp. Lykke til.