Har du spørsmål til legen?

Doctor photo

Har du spørsmål til legen?

Skriv anonymt til en av våre spesialister og få svar innen én eller tre dager. Send spørsmål nå!

Klasehodepine

Spørsmål

Ble operert for nesepolypper pga helt tett venstre nesebor for ett år siden. Fikk tannverk etterpå og måtte trekke en tann øverst på samme side. Har nå hatt hodepine og verk i tenner i over 1 mnd. Det verste er at jeg plutselig får forferdelig verk og svie i venstre nesebor og øyet på samme side blir heldt rødt og renner. Det er liksom jeg får et slags anfall utpå dagen med den svien i nesa og vondt i bihulene. Det hjelper ikke at jeg tar Paracet. Jeg fikk en kur på ei uke med apoccilin1gr(4ganger daglig). Har brukt di 5 dager nå uten å merke forskjell. Har prøvd neseskylling med saltvann, rinexintabletter, nesespray med kortison, sesamoljespray i nesen . Ingenting hjelper. Hvet ikke hva jeg skal gjøre, verker og svir så at det er ikke til å holde ut. Noen forslag? Kan det ha noe med operasjonen i fjor å gjøre? Takknemlig for raskt svar.

Kvinne 51
Svar

Hei.


Dette gir sterk mistanke om en tilstand som heter Clusterhodepine / klasehodepine. Det er en migrenevariant, som kan behandles effektivt med migrenemedisiner. Annen behandling virker dårlig. Den kjennetegnes av akutte episoder med hodepine og ensidig røde øyne og rennende nese.

Jeg tror følgelig ikke at dette har noe som helst med hverken nesepolypper eller tidligere tanntrekking å gjøre.

Siden det er betydelig mistanke om at du har en tilstand som det finnes effektiv behandling mot, synes jeg derfor at du skal oppsøke legen din i morgen for å få bekreftet om det er dette du har, samt få medisiner mot det om legen er enig med meg i konklusjonen.

Er det ikke klasehodepine, så vil legen samtidig naturlig nok ta stilling til hva ellers det kan være, dvs om det kan ha med tenner eller bihuler å gjøre, hvilket jeg tror er meget mindre sannsynlig. En annen mulig diagnose som du også kan nevne for legen, er det som heter trigeminusnevralgi. Nevralgi er nervesmerte, og trigeminus er en nerve som har tre grener ut i ansiktet, hvorav en går til øyet. Trigeminusnevralgi behandles med andre typer (reseptpliktige) smertestillende medisiner.


Håper og tror svaret kan være til nytte. God bedring!