Har du spørsmål til legen?

Doctor photo

Har du spørsmål til legen?

Skriv anonymt til en av våre spesialister og få svar innen én eller tre dager. Send spørsmål nå!

Kick i hodet

Spørsmål

Hei Jeg er mann 68 år som når jeg skal sove får en serie med Kick i hodet med noen minutters mellomrom. De varer kun et lite sekund men er svært ubehagelige. Det er vanskelig å beskrive følelsen og kickene kan variere i opplevelsen av de. Ett var som en pil fra kroppen og opp i hodet med en mengde forgreninger i alle retninger. Kan sammenlignes med en nyttårsrakett. Jeg har følelsen av at det har noe med nervesystemet å gjøre. Har hatt plagene i ca 10 år. Jeg reagerer ikke særlig på plagene men vil gjerne bli kvitt de dersom det er mulig.

Mann 68
Svar

Hei, 

Det er noe som heter såkalt eksploderende hodesyndrom, dvs. en form for en parasomni. Dette betyr forstyrrete forandringer som forekommer i forbindelse med søvn. 

Det kan virke som om en voldsom eksplosjon/raketter går av i ens hode. Det er dog viktig å utelukke epileptiske anfall, ev. genetiske forandringer og mange får plager pga. stress. 


Det finnes holdepunkter for at f. eks. nifedipin, topiramat eller carbamazepin kan være effektive legemidler. Du bør vurderes av en nervolog. Lykke til!