Har du spørsmål til legen?

Doctor photo

Har du spørsmål til legen?

Skriv anonymt til en av våre spesialister og få svar innen én eller tre dager. Send spørsmål nå!

Jeg kan se bevegelser inni magen min, er det normalt?

Spørsmål

Hei, For 5 dager siden begynte en mild hodepine som jeg aldri har hatt før. Jeg har aldri vært plaget med hodepine. Den er lokalt på venstre side på toppen av hodet, hodepinen lokaliserer seg på et lite område, men kommer på det samme stedet hver gang. Hodepinen kom plutselig (mandag kl. 15) og kommer og går i noe som føles som bølger. Den varer ikke mer enn ett minutt, men er hyppig, kommer flere ganger i løpet av en time. Hodepinen er mild, litt plagsom, men jeg kan leve normalt, går turer og leker med barna. Jeg har et stikk (trolig myggstikk) i hodebunnen i området der hodepinen kommer, kan dette være årsak? Kan jeg trygt vente noen uker med å oppsøke fastlegen, og se ann hvordan det utvikler seg? jeg har ingen andre symptomer. Noe annet jeg også lurer på: Når jeg ligger på ryggen, spesielt på kvelden, kan jeg se og kjenne magen min bevege seg, (på høyre side ved siden av navlen og litt ned på samme side, og det er alltid på samme sted). Hvis jeg trykker på det kommer det ofte ut som luft, så jeg regner med at det er tarmene som jobber. Men jeg lurer på om det er normalt, det har pågått så lenge uten forverring, så jeg tror ikke dette er noe farlig, synes bare det er litt rart. Det er store bevegelser, minner om barnespark (litt tidlig i graviditet).

Kvinne 33
Svar

Hei.


Du er altså en frisk kvinne på 33 år, som nå i kun 5 dager har kjent en lokal lett smerte på et punkt i hodet. Smerten kommer og går, og varer kun toppen et minutt av gangen. Du lurer på om insektsbittet som du har på samme sted, kan være årsaken. Det er en mulighet. Og du spør om du trygt kan vente noen uker med å oppsøke fastlege for dette. Det kan du absolutt. Jeg anbefaler det, for det er nå så mye i kroppen som kommer og går av seg selv, og ved å vente med eventuell legetime får du muligheten til å la dette forsvinne av seg selv, hvilket det er stor sannsynlighet for.


Så til din mage: Du kan se bevegelser inni magen litt til høyre for navlen, og regner med at det er tarmene som jobber. Det er det enhver grunn til å tro. Især hos slanke personer er det normalt og lett å se bevegelser i tykktarmen, når luft og avføring passerer. Tykktarmen starter der du ser disse bevegelsene.


Ha det bra