Har du spørsmål til legen?

Doctor photo

Har du spørsmål til legen?

Skriv anonymt til en av våre spesialister og få svar innen én eller tre dager. Send spørsmål nå!

Jeg har mistet følelse i hæl

Spørsmål

Hei, har i 6 ukers tid hatt nedsatt følelse i en hæl. Er henvist til nevrologisk undersøkelse (men lang ventetid) Hva kan dette skyldes? Har tidligere hatt flere prolapser, siste i 2014. Det var en midtstilt prolaps i L4/L5 med rotpåvirkning mot høyre side, noe degenerative forandringer på samme skiver og bittelitt artrose i fasettledd. I tillegg til Modic forandringer i samme skiver. Nå er det venstre hæl som er helt nummen, i bakkant og ut og oppover innsiden av hælen. Kan klipe til krampa tar meg uten å kjenne noe. Det er ikke vondt, men sitter jeg eller står lenge så blir det e merkelig følelse og ubehag i ankel også. Burde jeg ønske ny MR (at det kan være ny prolaps et nytt sted) eller holder denne nevrografien? Synes det er vanskelig å vente så lenge for å bli satt i en ny kø for en annen undersøkelse om denne ikke viser noe. Kommer derfor til å benytte meg av fritt sykehusvalg for å få dette undersøkt så fort som mulig. Fastlege har tatt blodprøver, stoffskifte, jern osv. men har ikke fått svar (B og D vitaminer var fine) Hadde for to uker siden noe som ble konkludert som mitt første migreneanfall (bruker aldri å ha vondt i hodet), fikk flimringer for øynene, veldig svimmel og dårlig balanse (var hos lege som konfererte med nevrolog) Kan ikke stå noe særlig på hælene, men kan stå på tå. Er 80% sykemeldt pga langvarige ryggsmerter.

Svar

Hei,
Takk for ditt brev. Dersom noe trykker på nervevev så kan hudfølelse svekkes, og f. eks. kan man oppleve nedsatt følelse i en hæl. Prolaps kan være mekanisk årsak som trykker på nervevev. Dette ses tydelig på MR. Både MR og/eller nevrografien er ønskelig. Det er mulig å få rask nevrografi privat, f.eks. på EEG Laboratoriet AS i Oslo. Det er også mulig å få tatt en rask MR ("på dagen") hos flere private aktører, f.eks. Unilabs, Aleris. Fritt sykehusvalg er annen mulighet. Lykke til!

Annonse

Fikk du ikke svar på det du lurte på?


Still et spørsmål
Brynjulf Barexstein ALLMENNLEGE
Få svar innen 3 dager for 299,-