Jeg har hatt krampeanfall

Spørsmål

Hei! Jeg lurer bare på om en diagnose jeg har virkelig er korrekt. For tre år siden ble jeg diagnostisert med epilepsi, etter at jeg hadde hatt to anfall, med ca 8 timers mellomrom. Begge disse var krampeanfall. I forkant samme dag som anfallene kom, hadde jeg hatt 3 “episoder” eller forvarsel om du vil, der jeg følte meg forvirret, distre og glemsk over noen minutter, og der “episoden” endte med at jeg følte meg iskald på huden, deretter en sugende følelse I magen, og plutselig var alle symptomer borte. Disse kom med noen timers mellomrom. Jeg kjente at disse hendelsene var ekstremt rare, og var faktisk kommet meg på legekontoret til alt hell når krampeanfallet kom. Var likedan I forkant av det, men jeg fikk ikke til å formulere ord og setninger skikkelig, alt var bare litt “grøtete”. Hadde så det første krampeanfallet, og hadde visst hatt et til på natten på sykehuset. MR viste ingenting, EEG intet utslag. Ble satt på medisin med en gang, først en og deretter en annen, siden jeg fikk bivirkninger. Hele tiden har jeg vært under referansenivået på serumspeil. Jeg synes det er rart de kan være så raske å sette diagnosen? Har for øvrig hatt ett enkeltstående krampeanfall for 14 år siden, men dro ikke til lege. Kom etter å ha vært våken en hel helg. Fikk da altså ikke et nytt før 11 år etter det. Hvordan kan epilepsi konstateres etter slike korte krampeanfall uten vannavgang, intet patologisk på MR og intet utslag på EEG? Vil forøvrig nevne at dette også er et familiært problem, da det er flere I samme slekt som har hatt slike enkeltstående anfall, med noenlunde like anfallsutløsende faktorer som stress over tid og uregelmessig/dårlig søvn.

Mann 28
Svar

Symptomene dine er forenlig med epilepsi med forutgående varselsymptomer og disse er skadelige for hjernen. Vi er derfor "raske" å forebygge nye anfall. Det er ikke slik at MR og EEG alltid fanger opp funn på epilepsi, men det er en "billig forsikring" å ta forebyggende legemidler og unngå nye epileptiske symptomer som f.eks. kramper. Symptomene dine er typiske og jeg ser ikke grunn å tvile på diagnosen. Lykke til!