Har du spørsmål til legen?

Doctor photo

Har du spørsmål til legen?

Skriv anonymt til en av våre spesialister og få svar innen én eller tre dager. Send spørsmål nå!

Jeg har følt meg noe svimmel

Spørsmål

Hei. Jeg har følt meg noe svimmel, slik jeg føler det i det siste. Prøvde å reise meg raskt opp etter å ha sittet, men merket ikke noe ubehag. Er litt snufsete i tillegg + kald på hender, så muligens forkjølelse. Kan det være noe annet? Fjernet en føflekk 24 feb, og fikk tlf fra en lege at jeg måtte fjerne mer. Dro til fastlegen og fjernet mer, og etter det har jeg følt meg rar i hodet. Kanskje stress, men det var ikke kreft eller noe. Dro til et slags drop in legesenter sent forrige uke, og sa at jeg følte meg litt rar. Tok et eller annet instrument inn i øret, og tok CRP. alt var ok, bortsett fra at blodtrykket var hele 157/107. Hender jeg har hatt høyt BT når jeg har målt andre steder, men var 115/85 for bare 1-1,5mnd siden hos fastlegen. Dro så til fastlegen i går, og blodtrykket var 135/85 begge armer. Målte rundt 08:15, mens da det var 157/107 hos annen lege, var klokken nærmere 21:30. Sa at jeg var litt svimmel til fastlegen, men hørte ikke så mye mer om det. Kommer ikke helt på noe annet som skal forårsake dett. Har også noe "flytere" i synet, men har undersøkt synet ellers, og har heller ikke nystagmus tror jeg, siden jeg ble bedt å følge med på fingeren til en side til side, og helt intill ansiktet. Dette sjekket jeg før jeg begynte å føle meg svimmel. Kunne vært en følelse som om noe jeg sitter på beveger seg, men kan ellers bevege meg fint. Har brukt isotretinoin og tetracyclin med noe dagers mellomrom, men ikke likt. Leste at det kan gi trykk i hodet. Kommer du på noe annet som kan være årsak, eller burde jeg avvente? Var som sagt hos fastlegen i går, og han mistenkte ikke noe, men sa ikke så mye om svimmelheten. Bestemoren min hadde hjerneblødning, men har ikke hørt andre tilfeller i familien. Har heller ikke feber. Målt i går

Mann 22
Svar

Hei,

Takk for ditt brev. Svimmelhet kan være symptom på mye, infeksjon, lave jernlagre, stive muskler, stoffskifteproblemer. Blodprøver gir svar på det. Pleier alltid måle det. Det er ikke et symptom på kreft. CRP utelukker infeksjon (ikke feber heller). Blodtrykket ditt er høyt, men det varierer ila. døgn og kan øke ved stress (f. eks. under legetime). Jeg vil anbefale at du kontrollerer det. 

Stress kan gi slike alle slike plager sammen med noe "flytere". Jeg tror ikke det er bivirkning av Isotretinoin eller tetracyclin, ville nok avventet. Det er heller ikke symptom på hjerneblødning.

Det hjelper å hvile, bevege hodet forsiktig og langsomt under daglige aktiviteter. Sett deg ned med en gang du er svimmel. Det er lurt å drikke mye vann og holde deg hydrert. Reduser stress, inntak av alkohol og ev. tobakk. Til slutt få deg god søvn. Lykke til!

 

Annonse

Fikk du ikke svar på det du lurte på?


Still et spørsmål
Brynjulf Barexstein ALLMENNLEGE
Få svar innen 3 dager for 299,-