Jeg har et nøst i kar

Spørsmål

Hei. Jeg fikk påvist en kavernom rett ovenfor hjernestammen for litt over et år siden. Jeg kontrolleres i MR hvert halvår, og følges opp av nevrokirurger. Jeg har noen plager, som går på at jeg ikke har helt samsyn, jeg har litt hodepine, jeg har øresus og jeg er nummen i kjevene. Jeg skal snart til optiker med synet, og dette håper jeg vil kunne hjelpe på hodepinen.

Jeg synes øresusen, som jeg opplever på begge sider, er blitt noe sterkere i det siste. Nummenheten i kjevene er der, og jeg føler det som et trykk bak tennene. Synsproblemene opplever jeg som høvelig uendret siste halve året. Det eneste er at jeg i det siste har opplevd at synet mitt beveger seg etter pulsslagene. Det er av og til jeg har opplevd dette.

Jeg har også en "trykkfølelse" i hele kroppen, og jeg får av og til en en slags "blodlukt" i nesen, som om den kommer i fra bihulene. Det er klønete å beskrive, men blir kanskje å beskrive som noe man kan kjenne etter å ha fått en slag/smekk i ansiktet.

Jeg er hele tiden trøtt, og jeg har en følelse av å hele tiden gå med en forkjølelse i kroppen.

Etter at kavernomen ble oppdaget, har jeg utviklet en angst, noe jeg får behandling for.

Jeg har time hos fastlege, samt kontroll i MR, om to uker.

Det jeg lurer på er om det er noe som gjør at jeg bør oppsøke helsevesenet tidligere enn de avtalene jeg har om 2 uker? Jeg tenker spesielt på det "nye" symptomet med pulserende syn, samt sterkere øresus.

Kommersiell tjeneste fra Lommelegen:

Har du spørsmål om din egen helse?

Spør en spesialist i dag og få svar allerede i morgen

Svar

Hei.
Takk for ditt brev. Kavernomer er sikkert som du har skjønt godartede karnøster som kontrolleres med MR. Man finner karnøster i hele kroppen, også hjernen. Her strømmer blod frem og tilbake og er ikke i kontakt med hjernevev. Det gir kun plager dersom det blør fra den hvilket det ikke har gjort. At du ikke har helt samsyn, litt hodepine, og nummenhet i kjevene kommer derfor ikke fra dette karnøstet. Det er riktig å tenke at plager med synet kan gi hodepinen. Noen pasienter forteller om øresus, trolig pga. økte hastigheter i nøstet, men dette er heller ikke farlig. Har litt vansker med å forklare dette med "trykkfølelse" i hele kroppen, "blodlukt" i nesen samt slag/smekk i ansiktet, det kan være så mangt og er så diffust. Kanskje en fysioterapeut kan kjenne på hodebunnen din? Kan det være lavt stoffskifte, lavt vitamin D? Har du tatt blodprøver. Det er også mulig å telle hvite blodlegemer og se om forsvarssystemet er svekket. Her var det så mye forskjellig, så en lege må gå gjennom disse plager, avsnitt for avsnitt og næste opp i symptomfloket. Ikke bekymre deg for dette kavernom, du kan leve et helt fint og normalt og langt liv med det! Du kan snakke med fastlegen din om dette for MR. Høres ikke ut som aktivtet i nøstet. Lykke til!

Har du spørsmål om Allmennmedisin?

Spør en av våre spesialister og få svar innen 1 – 3 virkedager.

  • Få skriftlig legesvar på mail
  • 100 % anonymitet
  • 30 leger fra 10 ulike fagfelt
Still et spørsmål
Brynjulf Barexstein ALLMENNLEGE
Pris fra 259,-

Fikk du ikke svar på det du lurte på?


Still et spørsmål
Brynjulf Barexstein ALLMENNLEGE
Få svar innen 3 dager for 259,-

Haster det? Snakk med en lege via video .

Legetime via video
Vishal Judge
Ledig nå
Videokonsultasjon koster 350,-