Jeg ble operert Operert for prolaps 2 ganger og satt opp til ny kirurgi

Spørsmål

Hei. Jeg ble operert for prolaps 2 ganger i 2018 i nivå L4/L5. Har nå fått et nytt prolaps i nivå L5/S1 og ble satt opp til kirurgi 18. Mars. Dette er nå utsatt minst ut april pga virus. Jeg har mye strålesmerter ned høyre fot (da jeg ble operert i 2018 var det venstre fot som var problemet). Det jeg lurer på er om det er farlig for meg å gå rundt med nerven i klem så lenge. Kan jeg få permanent nerveskade av dette? Eller vil det uansett bli bedre når kirurgi blir utført selv om det er lenge til. Forstår at dette er en kjip situasjon for alle, men jeg er trøtt og lei av å ha så mye vondt i rygg og ben. Har en del bekymringer og har et stort informasjonsbehov når det kommer til å ha et prolaps som klemmer på en nerve over tid og hvilke skader dette eventuelt kommer til å gjøre. Slenger med bilder av nivå L5/S1 tatt av unilabs 27.2.20. Håper på et informasjonsrikt svar Tusen takk på forhånd.

Mann 24
Svar

Hei. 

Du har hatt to inngrep for prolaps i korsryggens nivå L4/L5 (nestnederste nivå). Har nå dessverre utviklet et nytt prolaps i nederste nivå i korsryggen (nivå L5/S1) og det er tenkt å fjerne denne, men utsatt p.g.a. pandemien. Du har mye strålesmerter og du lurer på om det er "farlig" å gå med nerven i klem eller om du kan få en permanent skade av det. 


Nå vi henviser til slik kirurgi/ortopedi når det haster er når pasienten utvikler veldig stor trykk på nerven, dvs. endret blære- og tarmfunksjon og stadig vekk økende nevrologiske symptomer som muskelsvakhet. Kirurgi vurderes også hos pasienter med "strålesmerter" som vedvarer etter et tilstrekkelig tid med konservativ behandling eller legemidler pluss fysioterapi. Du hører til den sistnevnte gruppen. Det vil mest sannsynlig bli bedre når kirurgi blir utført. Men du bør si i fra hvis du får problemer med vannaltning eller lammelse i benet - da er det mulighet for å bli innlagt akutt og bli akutt operert (det vil kaller øyeblikkelig hjelp). Så lenge prolaps klemmer på nerve og gir "kun" smerter er det mindre farlig - det er først når du merker de ovennevnte plager at vi kan snakke om ev. etterskader - også da blir det oftest bra. Lykke til!

Annonse

Fikk du ikke svar på det du lurte på?


Still et spørsmål
Brynjulf Barexstein ALLMENNLEGE
Få svar innen 3 dager for 289,-