Hvordan går man frem i byråkratiet?

Spørsmål

Hei, vil gjerne ha en «second opinion». Skriver dette på vegne av vår 20 årige datter som ligger til sengs på hybel 1000km fra heimen. Hun er (var)ei aktiv jente som trener mye styrke og liker å jogge. Det hele begynte for ca to år siden: Merket først at hun mistet styrke i høyre biceps, dette gikk gradvis over flere måneder. Etter konsultasjon hos fastlege ble hun kalt inn til nevrolog og CT røntgen i Bodø. Nevrologen mente det var en «schvannom»? på nerven som kontrollerer høyre biceps. Hun ble sendt videre til Rikshospitalet for vurdering og operajon. Operasjon ble gjennomført med Ok? resultat. Kirurgen mente at det ikke var en «schvannom», men arrvev på nerven.... Etter operasjonen: Armen fungerte til lette gjøremål i det daglige. Fikk inkalling fra rikshospitalet hvor hun ble innkalt til ny operasjon for fjerning av «oberlin på plexus bracialis» . Fikk intrykk av at operajonen var vellykket. Armen fungerte bedre og bedre gjennom flere måneder, begynte å trene litt for å prøve å få liv i biceps som var helt «død». Den var da overtatt av andre muskler som gav armen en viss funksjon. Noen uker før jul i fjor ble det en ganske brå forverring i armen , den ble svakere ganske fort. De musklene som tidligere hadde tatt over for biceps sluttet også å fungere. I løpet av tre uker var den helt «død» bortsett fra fingrene som fungerer, og ganske ubehagelig (vond). Må bruke venstre arm for å flytte høyrearmen, noe som er ikke så lite problematisk på universitetet hvor man er avhengig av å kunne skrive for hånd. Hun er nå i ålesund hvor hun gjennom fastlege der ble sendt til Molde hvor de (vistnok) har nevrologisk avdeling. De sendte henne tilbake til Ålesund hvor hun selv måtte prøve å få tak i rikshospitalet, noe som lykkes etter en del forsøk. Teksten fortsetter under tilleggsinformasjon............

Kvinne 20
Svar

Hei, 

Takk for ditt brev. Det er vanskelig å si for meg, men tap av funksjon i arm i seg selv er alvorlig og det bør undersøkes raskt. Om det er en ny trykkende prosess på nerven som foreligger bør jo planlegges fjernes raskt. Slike svulster vokser veldig langsomt.. Dette er en totalvurdering, av hvor fort symptomene kom, tid siden sist undersøkelse, hva slags restfunksjon det er ved undersøkelse og målinger. Vi vil jo da selvsagt prioritere pasientene som er "truet". Jeg vil tro at at alle slike opplysninger er formidlet til henvisende instans som da har satt den aktuelle dato for innleggelse og finner den datoen som forsvarlig. Det er først og fremt legevurderingen som gjelder her, men man kan jo som pasient ta kontakt med pasientkoordinator på den avdelingen det gjelder og forklare sin egen versjon. Lykke til!